Autopista Comalapa

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
ES RN-5.svg
RN-5
Begin San Salvador
Einde El Salvador Airport
Lengte 41 km
Route

Afslagsymbool.svg RN-6

Afslagsymbool.svg Carretera a Zacateluca

Afslagsymbool.svg Calle Alberto Masferrer

Afslagsymbool.svg Montelimar

Afslagsymbool.svg Olocuilta

Afslagsymbool.svg Los Huezo

Afslagsymbool.svg San Luis Talpa

Afslagsymbool.svg El Salvador International Airport

De Autopista Comalapa is een autopista in El Salvador. De autosnelweg vormt een noord-zuidroute tussen San Salvador en de luchthaven van het land, over een lengte van 41 kilometer.

Routebeschrijving

De autosnelweg begint als hoofdweg met 2x2 rijstroken in het zuiden van San Salvador. Het traject verder naar het centrum is te substandaard om echt als een snelweg beschouwd te worden. De snelweg stijgt naar zo'n 800 meter hoogte in de zuidelijke voorsteden van San Salvador en daalt dan af. De snelweg heeft een aantal reguliere diamantaansluitingen, plus een aantal rechts in, rechts uit-aansluitingen met keerlussen in de middenberm. De snelweg voert door de lage bergen ten zuiden van San Salvador, en daalt geleidelijk naar de kuststreek af, waar de voornaamste luchthaven van het land is gelegen. Hier eindigt de snelweg.

Geschiedenis

In de jaren 80 werd de eerste goed uitgebouwde hoofdweg tussen San Salvador en de luchthaven aangelegd, maar een snelweg was het niet. Vanaf 2001 is de weg gemoderniseerd naar een weg met gescheiden rijbanen en ongelijkvloerse kruisingen. Op 22 november 2002 werd de vernieuwde snelweg geopend.

Later zijn aanpassingen aan de autopista doorgevoerd. Op 8 april 2022 opende een nieuwe ongelijkvloerse aansluiting bij San Luis Talpa.[1]

Referenties

Flag of El Salvador.pngAutopistas in El Salvador Flag of El Salvador.png

Autopista Este - OesteBoulevard Diego HolguínAutopista Comalapa