Avenida Teniente General Luis J. Dellepiane

Uit Wegenwiki
(Doorverwezen vanaf Autopista Dellepiane)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
AU1
Begin Buenos Aires
Einde Buenos Aires
Lengte 4 km
Route

Avenida General Paz

Avenida Larrázabal

Avenida Escalada

Autopista Presidente Cámpora

Autopista 25 de Mayo

De Avenida Teniente General Luis J. Dellepiane is een autopista in Argentinië, onderdeel van het stedelijke snelwegennet van Buenos Aires. De snelweg is 4 kilometer lang.

Routebeschrijving

De snelweg begint in het zuiden van Buenos Aires op een substandaard knooppunt met de Avenida General Paz. De Autopista Teniente General Pablo Ricchieri gaat verder naar de zuidelijke voorsteden vanaf dit punt. De snelweg telt 2x3 rijstroken en verloopt deels op viaducten en deels op maaiveld. Er is een indirecte aansluiting op de Autopista Presidente Cámpora die zuidoostwaarts loopt. Direct daarna voegt het verkeer samen met dat van de Autopista Perito Moreno in op de Autopista 25 de Mayo, die verder door Buenos Aires verloopt.

Geschiedenis

De weg is in 1948 aangelegd maar was destijds nog niet volledig ongelijkvloers. In de jaren 90 is de weg omgebouwd tot autopista en verbreed naar 2x3 rijstroken. De snelweg is tolvrij. De snelweg is vernoemd naar Luis Dellepiane (1865 - 1941) een civiel ingenieur, luitenant-generaal en politicus van Argentinië.

In 2014-2015 is het tolstation van de Autopista 25 de Mayo uitgebreid door op het deel van de Avenida Teniente General Luis J. Dellepiane een apart tolstation te bouwen voor verkeer stadinwaarts. Het tolstation op de Autopista 25 de Mayo wordt sindsdien alleen gebruikt voor verkeer staduitwaarts. Tevens zijn er flyovers aangelegd met de Autopista Presidente Cámpora.

Referenties


Autopistas in Argentinië

Buenos Aires:

Autopista Acceso NorteAutopista Acceso OesteAutopista Acceso SuresteAutopista Buenos Aires - La PlataAutopista Buenos Aires - Mar del PlataAutopista Ezeiza-CañuelasAutopista 25 de MayoAvenida Teniente General Luis J. DellepianeAvenida General PazAvenida Intendente CantiloAvenida Leopoldo LugonesAutopista Perito MorenoAutopista Teniente General Pablo RiccheriAutopista Presidente PerónAutopista Presidente Arturo FrondiziAutopista Presidente CámporaPaseo del Bajo

Landelijk:

Autopista Rosario - CórdobaAutopista Rosario - Santa FeAutovía Santa Fe - ParanáAP-01Ruta Nacional A003Ruta Nacional A008Ruta Nacional A014Ruta Nacional A019Autopista Luján - Bragado