Avenida General Paz

Uit Wegenwiki
(Doorverwezen vanaf Autopista General Paz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
-
Begin Buenos Aires
Einde Buenos Aires
Lengte 24 km
Route

Avenida del Liberatador Gral. San Martín

Avenida Cabildo

Avenida Melián

Autopista Acceso Norte

Avenida Dr. Ricardo Balbín

Avenida De Los Constituyentes

Calle 25 de Mayo

Avenida San Martín

Avenida Lincoln

Avenida Lope de Vega

Avenida Francisco Beiro

AP Acceso Oeste/AP Perito Moreno

Avenida Rivadavia

Avenida Emilio Castro

Avenida Juan Bautista Alberdí

Avenida De Los Corrales

Avenida Eva Perón

Avenida Vélez Sarsfield

AP Luis Dellepiane/AP Ricchieri

Avenida General Fernández de la Cruz

Avenida Coronel Roca

Avenida 27 de Febrero

Camino de la Rivera Sud

De Avenida General Paz is een autopista in Argentinië. De snelweg vormt de randweg van de stad Buenos Aires en is één van de belangrijkste snelwegen van de regio. De snelweg is 24 kilometer lang.

Routebeschrijving

De Avenida General Paz begint in het noorden van Buenos Aires en volgt de stadsgrens naar het zuiden. Het grootste deel van de snelweg is met 2x3 tot 2x4 rijstroken uitgerust, maar het noordelijk deel telt deels 2x5 rijstroken. De snelweg heeft continu frontage roads waardoor de snelweg wat ruimer is opgezet dan sommige andere snelwegen in Buenos Aires. Een groot deel ligt op of beneden maaiveld. De meeste kruisende wegen gaan over de snelweg heen. Er zijn op drie plekken aansluitingen naar andere snelwegen. In het noorden sluit de Autopista Acceso Norte aan, in het westen de Autopista Acceso Oeste, die overgaat in de Autopista Perito Moreno. In het zuiden sluit de Autopista Luis Dellepiane aan, die overgaat in de Autopista Ricchieri.

Geschiedenis

De weg is tussen 1937 en 1941 aangelegd als een parkway met gelijkvloerse kruispunten. De oorspronkelijke weg had 2 rijstroken per richting. Eind jaren 60 en in de jaren 70 zijn een aantal aansluitingen al ongelijkvloers gemaakt, maar de grote ombouw tot een autopista vond pas tussen 1997 en 2000 plaats en werd op 8 december 2000 afgesloten. De weg is daarbij verbreed naar 2x3 rijstroken en is volledig ongelijkvloers. In 2001 is het noordelijkste deel, ten oosten van Acceso Norte, naar 4+5 rijstroken verbreed.

In 2013-2014 is 5 kilometer tussen de Acceso Norte en Avenida San Martín van 2x3 naar 2x4 rijstroken verbreed. De extra rijstroken openden op 30 juni 2014.[1] Daarna is een aansluitend deel tussen Avenida San Martín en de Acceso Oeste naar 2x4 rijstroken verbreed. De rijstroken openden op 6 oktober 2015.[2]

De snelweg is vernoemd naar José María Paz (1791 - 1854), een Argentijns militair en latere gouverneur van twee provincies.

Aansluitingen

De afritlettering van de Avenida General Paz.

Alle aansluitingen van de ringweg zijn geletterd. De binnenkant (richting noorden) heeft hoofdletters, de buitenkant (richting zuiden) heeft reguliere letters. De lettering verloopt vanaf A in het noorden tot V in het zuiden.

Maximumsnelheid

Het grootste deel van de snelweg heeft een maximumsnelheid van 80 km/h, alleen het noordelijk deel heeft een maximumsnelheid van 100 km/h.

Verkeersintensiteiten

De Avenida General Paz is chronisch overbelast. Het 4+5-strooks deel aan de noordzijde verwerkt 300.000 voertuigen per etmaal, de rest van de 2x3-snelweg ongeveer 200.000 voertuigen per etmaal. Files kunnen op elk moment van de dag voorkomen.

In 2012 reden dagelijks 352.000 tot 377.000 voertuigen op het noordelijk deel ten oosten van de Acceso Norte en 256.000 tot 290.000 voertuigen op het noordwestelijk deel tot de Acceso Oeste. Op het zuidwestelijk deel reden 165.000 tot 218.000 voertuigen tot de Autopista Ricchieri en 103.000 voertuigen tot de rotonde.[3]

De verkeersintensiteiten (TMDA) op de Avenida General Paz in 2008.

Referenties

Autopistas in Argentinië

Buenos Aires:

Autopista Acceso NorteAutopista Acceso OesteAutopista Acceso SuresteAutopista Buenos Aires - La PlataAutopista Buenos Aires - Mar del PlataAutopista Ezeiza-CañuelasAutopista 25 de MayoAvenida Teniente General Luis J. DellepianeAvenida General PazAvenida Intendente CantiloAvenida Leopoldo LugonesAutopista Perito MorenoAutopista Teniente General Pablo RiccheriAutopista Presidente PerónAutopista Presidente Arturo FrondiziAutopista Presidente CámporaPaseo del Bajo

Landelijk:

Autopista Rosario - CórdobaAutopista Rosario - Santa FeAutovía Santa Fe - ParanáAP-01Ruta Nacional A003Ruta Nacional A008Ruta Nacional A014Ruta Nacional A019Autopista Luján - Bragado