Autopista Naucalpan - Ecatepec

Uit Wegenwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Autopista Naucalpan - Ecatepec.svg
?
Begin Ciudad de México
Einde Ciudad de México
Lengte 13 km
Route

Afslagsymbool.svg Adolfo López Mateos

Afslagsymbool.svg Jesús Reyes Heroles

Afslagsymbool.svg Calzada Vallejo

Afslagsymbool.svg Central Lázaro Cárdenas

Knooppuntsymbool.svg Autopista Mexico - Pachuca

De Autopista Naucalpan - Ecatepec is een stedelijke autopista in Mexico, gelegen in het noorden van Mexico City. De snelweg is momenteel 13 kilometer lang.

Routebeschrijving

De snelweg begint momenteel in het noordwesten van Mexico City op het onderliggend wegennet, enkele kilometers ten oosten van de Periférico Anillo. De snelweg verloopt in eerste instantie op maaiveld en telt 2x3 rijstroken, maar vanaf de Calzada Vallejo verloopt de snelweg continu op viaducten, dit deel telt 2x2 rijstroken. De snelweg loopt afwisselend door de noordelijke wijken van Ciudad de México, of de noordelijke voorsteden. De snelweg eindigt op een aansluiting met de Autopista Mexico - Pachuca.

Geschiedenis

Het westelijke deel met 2x3 rijstroken is het oudste en opende in 2009 voor het verkeer. Een oostelijke verlenging met 2x2 rijstroken tot de Autopista Mexico - Pachuca opende op 1 maart 2013 voor het verkeer.[1]

Toekomst

Vermoedelijk wordt de snelweg verder zuidwestwaarts verlengd naar Naucalpan, een voorstad net buiten de Periférico Anillo. Het ontbrekende stuk is iets meer dan 3 kilometer lang.

Referenties

Autopistas in Mexico City

Arco NorteAutopista Chimalhuacan - HuehuetocaAutopista Mexico - CuernavacaAutopista Mexico - PueblaAutopista Mexico - QuerétaroAutopista Mexico - TizayucaAutopista Mexico - TolucaAutopista Naucalpan - EcatepecAutopista Pirámides - TexcocoCircuito InteriorPeriférico AnilloSupervía PoetasViaducto Miguel AlemánCircuito Exterior Mexiquense