Autopista Naucalpan - Ecatepec

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
?
Begin Ciudad de México
Einde Ciudad de México
Lengte 13 km
Route

Adolfo López Mateos

Jesús Reyes Heroles

Calzada Vallejo

Central Lázaro Cárdenas

Autopista Mexico - Pachuca

De Autopista Naucalpan - Ecatepec is een stedelijke autopista in Mexico, gelegen in het noorden van Mexico City. De autosnelweg is momenteel 13 kilometer lang.

Routebeschrijving

De autosnelweg begint momenteel in het noordwesten van Mexico City op het onderliggend wegennet, enkele kilometers ten oosten van de Periférico Anillo. De autosnelweg verloopt in eerste instantie op maaiveld en telt 2x3 rijstroken, maar vanaf de Calzada Vallejo verloopt de snelweg continu op viaducten, dit deel telt 2x2 rijstroken. De autosnelweg verloopt afwisselend door de noordelijke wijken van Ciudad de México, of de noordelijke voorsteden. De autosnelweg eindigt op een aansluiting met de Autopista Mexico - Tizayuca.

Geschiedenis

Het westelijke deel met 2x3 rijstroken is het oudste en opende in 2009 voor het verkeer. Een oostelijke verlenging met 2x2 rijstroken tot de Autopista Mexico - Tizayuca opende op 1 maart 2013 voor het verkeer.[1]

Toekomst

Vermoedelijk wordt de snelweg verder zuidwestwaarts verlengd naar Naucalpan, een voorstad net buiten de Periférico Anillo. Het ontbrekende stuk is iets meer dan 3 kilometer lang.

Referenties

Autopistas in Mexico City

Arco NorteAutopista Chimalhuacan - HuehuetocaAutopista Mexico - CuernavacaAutopista Mexico - PueblaAutopista Mexico - QuerétaroAutopista Mexico - TizayucaAutopista Mexico - TolucaAutopista Naucalpan - EcatepecAutopista Pirámides - TexcocoAutopista Siervo de la NaciónCircuito InteriorAnillo PeriféricoSupervía PoetasViaducto Miguel AlemánCircuito Exterior MexiquenseAcceso Principal al AIFA