Autopista Norte-Sur

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Blank.png
-
Begin Caracas
Einde Caracas
Lengte 5 km
Route

Knooppuntsymbool.svg Autopista Francisco Fajarda

Afslagsymbool.svg Caracas-Los Totumos

Knooppuntsymbool.svg Autopista Regional del Centro

De Autopista Norte-Sur is een autopista in Venezuela. De snelweg vormt een korte link in Caracas tussen twee belangrijke snelwegen en is 5 kilometer lang.

Routebeschrijving

De Autopista Norte - Sur verbindt de Autopista Francisco Fajarda met de Autopista Regional del Centro in de westelijke helft van Caracas. Het is een voortzetting van de Autopista Caracas - La Guaira. De snelweg begint op het stackknooppunt met de Autopista Francisco Fajarda en voert zuidwaarts met 2x2 rijstroken. De snelweg doorkruist twee bergruggen met tunnels en ontsluit voornamelijk sloppenwijken met de enige aansluiting naar het onderliggend wegennet.

Geschiedenis

De snelweg is in twee fases aangelegd. Het noordelijk deel, inclusief de tunnel El Paraíso, opende in 1967 voor het verkeer. Het zuidelijk deel, inclusief de tunnel Del Valle opende in 1968 voor het verkeer.

Referenties


Autopistas de Venezuela

Autopista Caracas-La GuairaSegunda Autopista Caracas - La GuairaAutopista Centro OccidentalAutopista Francisco FajardaAutopista Gran Mariscal de AyacuchoAutopista José Antonio PáezAutopista Lara - ZuliaAutopista Regional del CentroAutopista San Cristóbal - La FríaAutopista Prados del EsteAutopista Caracas-GuarenasAvenida BoyacáAutopista Norte-SurAutopista a CharallaveAutopista Guacara - BárbulaAutopista del EsteAutopista Valencia - Puerto CabelloAutopista Valle - Coche