Autopista Perito Moreno

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Autopista Perito Moreno map.png
AU6
Begin Buenos Aires
Einde Buenos Aires
Lengte 6 km
Route

Knooppuntsymbool.svg Avenida General Paz

Afslagsymbool.svg Avenida Álvarez Jonte

Afslagsymbool.svg Avenida Rivadavia

Afslagsymbool.svg Avenida Perito Moreno

Knooppuntsymbool.svg Autopista 25 de Mayo

De Autopista Perito Moreno is een autopista in Argentinië. De snelweg is onderdeel van het snelwegennet van de stad Buenos Aires en verbindt de Autopista Acceso Oeste met de Autopista 25 de Mayo en is 6 kilometer lang.

Routebeschrijving

De Autopista Perito Moreno is een voortzetting van de Autopista Acceso Oeste, die vanuit de westelijke voorsteden komt. De snelweg begint ter hoogte van het turbineknooppunt met de Avenida General Paz en voert met 2x4 rijstroken oostwaarts door Buenos Aires. De snelweg loopt door dichtbebouwd gebied, deels op viaducten. Vlak voor het einde van de snelweg volgt het tolstation, waarna de snelweg samen met de Autopista Luis Dellepiane overgaat in de Autopista 25 de Mayo.

Geschiedenis

De snelweg is aangelegd over een oude spoorlijn en opende op 6 december 1980 voor het verkeer, tegelijkertijd met de aansluitende Autopista 25 de Mayo.

Referenties


Autopistas in Argentinië

Buenos Aires:

Autopista Acceso NorteAutopista Acceso OesteAutopista Acceso SuresteAutopista Buenos Aires - La PlataAutopista Buenos Aires - Mar del PlataAutopista Ezeiza-CañuelasCamino Parque del Buen AyreAutopista 25 de MayoAvenida Teniente General Luis J. DellepianeAvenida General PazAvenida Intendente CantiloAvenida Leopoldo LugonesAutopista Perito MorenoAutopista Teniente General Pablo RiccheriAutopista Presidente PerónAutopista Presidente Arturo FrondiziAutopista Presidente CámporaPaseo del Bajo

Landelijk:

Autopista Rosario - CórdobaAutopista Rosario - Santa FeAutovía Santa Fe - ParanáAP-01Ruta Nacional A003Ruta Nacional A008Ruta Nacional A014Ruta Nacional A019Autopista Luján - Bragado