Autopista Pirámides - Texcoco

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Blank.png
Autopista Pirámides - Texcoco map.png
-
Begin San Martín de las Pirámides
Einde Texcoco
Lengte 17 km
Route

Knooppuntsymbool.svg Autopista México - Tuxpan

Afslagsymbool.svg Mexico-142.svg

De Autopista Pirámides - Texcoco is een onvoltooide autopista in Mexico, gelegen in de gelijknamige staat México, net ten oosten van Mexico City. De autosnelweg moet San Martín de las Pirámides met Texcoco gaan verbinden. De geplande lengte van de snelweg is 17 kilometer.

Routebeschrijving

De autopista Pirámides - Texcoco.

Momenteel begint de snelweg bij Acolman op de Autopista México - Tuxpan en voert zuidwaarts door de buitenste voorsteden van Mexico City. De snelweg eindigt momenteel na 4 kilometer op de carretera federal 142. De rest van de snelweg tot aan de carretera federal 136 ligt er ook, maar is niet in gebruik.

Geschiedenis

De autosnelweg is aangelegd om de indertijd geplande nieuwe luchthaven van Mexico City vanuit het noordoosten bereikbaar te maken. De bouw van de snelweg begon op 2 oktober 2014[1] en op 7 januari 2016 werd de eerste 4 kilometer opengesteld tussen de carreteras federales 132D en 142.[2] De rest van de snelweg is ook vrijwel gereed, maar in 2018 werd het megaproject om een vliegveld bij Texcoco aan te leggen geschrapt. Op dat moment waren al miljarden uitgegeven aan infrastructuur en de gedeeltelijke bouw van het vliegveld. De onvoltooide Autopista Pirámides - Texcoco is hier een restant van.

Referenties

Autopistas in Mexico City

Arco NorteAutopista Chimalhuacan - HuehuetocaAutopista Mexico - CuernavacaAutopista Mexico - PueblaAutopista Mexico - QuerétaroAutopista Mexico - TizayucaAutopista Mexico - TolucaAutopista Naucalpan - EcatepecAutopista Pirámides - TexcocoAutopista Siervo de la NaciónCircuito InteriorAnillo PeriféricoSupervía PoetasViaducto Miguel AlemánCircuito Exterior Mexiquense