Autopista Pirámides - Texcoco

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Autopista Piramdes-Texcoco map.svg
-
Begin San Martín de las Pirámides
Einde Texcoco
Lengte 17 km
Route

Knooppuntsymbool.svg Autopista México - Tuxpan

Afslagsymbool.svg Mexico-142.svg

De Autopista Pirámides - Texcoco is een autopista in Mexico, gelegen in de gelijknamige staat México, net ten oosten van Mexico City. De snelweg moet San Martín de las Pirámides met Texcoco gaan verbinden. De geplande lengte van de snelweg is 17 kilometer.

Routebeschrijving

De autopista Pirámides - Texcoco.

Momenteel begint de snelweg bij Acolman op de Autopista México - Tuxpan en voert zuidwaarts door de buitenste voorsteden van Mexico City. De snelweg eindigt momenteel na 4 kilometer op de carretera federal 142.

Geschiedenis

De snelweg wordt aangelegd om de nieuwe luchthaven van Mexico City vanuit het noordoosten bereikbaar te maken. De bouw van de snelweg begon op 2 oktober 2014[1] en op 7 januari 2016 werd de eerste 4 kilometer opengesteld tussen de carreteras federales 132D en 142.[2]

Toekomst

De snelweg moet in de toekomst 17 kilometer lang worden. Vermoedelijk zal de snelweg aansluiten op de carretera federal 136D tussen Mexico City en Texcoco.

Referenties

Autopistas in Mexico City

Arco NorteAutopista Chimalhuacan - HuehuetocaAutopista Mexico - CuernavacaAutopista Mexico - PueblaAutopista Mexico - QuerétaroAutopista Mexico - TizayucaAutopista Mexico - TolucaAutopista Naucalpan - EcatepecAutopista Pirámides - TexcocoCircuito InteriorPeriférico AnilloSupervía PoetasViaducto Miguel AlemánCircuito Exterior Mexiquense