Autopista Poniente - Oriente de Monterrey

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Mexico-40.svg
Autopista Poniente - Oriente de Monterrey map.png
CF-40
Begin Monterrey
Einde Monterrey
Lengte 20 km
Route

Autopista Saltillo - Monterrey

Afslagsymbool.svg Carretera Aaron Sáenz Garza

Afslagsymbool.svg Carretera San Pedro

Afslagsymbool.svg Carretera Dr. Sepúlveda

Afslagsymbool.svg Carretera Venustiano Carranza Sur

Afslagsymbool.svg Carretera José María Pino Suárez

Afslagsymbool.svg Carretera Ignacio Zaragoza

Afslagsymbool.svg Carretera Félix Uresti Gómez

Afslagsymbool.svg Carretera Fundidora

Afslagsymbool.svg Carretera Benito Juárez

Afslagsymbool.svg Carretera Constituyuentes

Afslagsymbool.svg Carretera Las Americas

Afslagsymbool.svg Carretera Poza Rica

Afslagsymbool.svg Carretera Adolfo López Mateos

De Autopista Poniente - Oriente de Monterrey (west-oostsnelweg van Monterrey) is een autopista in Mexico, gelegen in de grote stad Monterrey in de staat Nuevo León. De snelweg vormt een oost-westverbinding dwars door de stad, over de oevers van de Santa Catarina. De snelweg is 20 kilometer lang.

Routebeschrijving

De snelweg vormt een oost-westroute dwars door de stad, en bestaat uit 4 rijbanen met in totaal 12 rijstroken. De snelweg kent een noordelijke en zuidelijke rijbaanset, met de rivier de Santa Catarina in de middenberm. Deze rivier is voornamelijk seizoensafhankelijk en staat soms droog. De snelweg kruist alle belangrijke noord-zuidwegen van Monterrey, en voert langs de zuidzijde van het centrum van de enorme stad. Er is in elke richting een rijbaan met 3 rijstroken voor doorgaand verkeer en een rijbaan voor lokaal verkeer met kruispunten. Behalve de rivier de Santa Catarina liggen er ook sportvelden in de middenberm van de snelweg. De rijrichtingen van de snelweg liggen veelal 150 á 200 meter uit elkaar. De snelweg doet erg denken aan de Marginal Tietê in São Paulo. In het westen is een indirecte aansluiting naar de Autopista Saltillo - Monterrey en in het oosten aan de Autopista Monterrey - Reynosa.

Geschiedenis

Wanneer de snelweg is aangelegd is niet exact bekend. Het inwonertal van de agglomeratie Monterrey is enorm toegenomen vanaf de jaren 60, dus het ligt voor de hand dat de snelweg ergens na de jaren 60 is opengesteld.

Referenties


Autopistas in Mexico

Mexico-1.svg Tijuana - EnsenadaMexico-2.svg Tijuana - MexicaliReynosa - MatamorosMexico-14.svg Lib. MoreliaMexico-15.svg Mexico - TolucaMexico - GuadalajaraMacrolibramiento de GuadalajaraGuadalajara - TepicTepic - MazatlánMazatlán - CuliacánMexico-16.svg Periférico ChihuahuaChihuahua - CuauhtémocMexico-40.svg Durango - MazatlánDurango - TorreónTorreón - SaltilloSaltillo - MonterreyPoniente - Oriente MonterreyLib. MonterreyMonterrey - ReynosaMexico-45.svg Macrolib. QuéretaroQuerétaro - IrapuatoIrapuato - LeónSalamanca - LeónLeón - AguascalientesLib. Oriente de ChihuahuaMexico-54.svg Guadalajara - ColimaMexico-57.svg Arco NorteChimalhuacan - HuehuetocaMexico - QuerétaroLib. QuerétaroQuerétaro - San Luis PotosíLib. San Luis PotosíLib. MatehualaLib. SaltilloSabinas - AllendeMexico-80.svg Guadalajara - Lagos de MorenoPeriférico San Luis PotosíMexico-85.svg Mexico - TizayucaMonterrey - Nuevo LaredoMexico-95.svg Mexico - CuernavacaCuernavaca - AcapulcoMexico-110.svg Libramiento de IrapuatoLibramiento Norte de La PiedadMexico-117.svg Tlaxcala - TexmelucanLibramiento de TlaxcalaMexico-119.svg Tlaxcala - PueblaMexico-132.png México - TuxpanMexico-135.svg Tehuacán - OaxacaMexico-140.png Puebla - PerotePerote - XalapaLib. XalapaMexico-145.svg Córdoba - MinatitlánMalpasito - Tuxtla GutiérrezMexico-150.svg Mexico - Puebla Puebla - OrizabaOrizaba - VeracruzMexico-180.svg Tuxpan - TampicoCardel - VeracruzAgua Dulce - Cárdenaslib. VillahermosaCampeche - Champotónlib. CampecheMérida - CancúnMexico-185.svg Salina Cruz - La VentosaMexico-190.svg Mitla - TehuantepecArriaga - OcozocoautlaTuxtla Gutiérrez - San CristóbalMexico-200.svg Ahuacatlán - Puerto VallartaManzanillo - Colima