Autopista Prados del Este

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Blank.png
-
Begin Caracas
Einde Caracas
Lengte 7 km
Route

Afslagsymbool.svg Caracas-La Trinidad

Afslagsymbool.svg Caracas-Prados del Este

Afslagsymbool.svg Caracas-Los Campitos

Afslagsymbool.svg Caracas-Santa Fe

Knooppuntsymbool.svg Autopista Francisco Fajarda

De Autopista Prados del Este is een autopista in Venezuela. De snelweg vormt een korte noord-zuidroute door de welvarende zuidelijke wijken van de hoofdstad Caracas en is 7 kilometer lang.

Routebeschrijving

De snelweg begint in de wijk La Trinidad met 2x2 rijstroken en verloopt door een korte tunnel. Na de tweede aansluiting zijn 2x3 rijstroken beschikbaar en daalt de snelweg af naar de bodem van de vallei. De snelweg bedient voornamelijk de welvarende wijken van Caracas, alhoewel er ook sloppenwijken tussen zijn gebouwd. De snelweg eindigt op het knooppunt met de belangrijke Autopista Francisco Fajarda.

Geschiedenis

De snelweg is in 1974 opengesteld voor het verkeer.

Referenties


Autopistas de Venezuela

Autopista Caracas-La GuairaSegunda Autopista Caracas - La GuairaAutopista Centro OccidentalAutopista Francisco FajardaAutopista Gran Mariscal de AyacuchoAutopista José Antonio PáezAutopista Lara - ZuliaAutopista Regional del CentroAutopista San Cristóbal - La FríaAutopista Prados del EsteAutopista Caracas-GuarenasAvenida BoyacáAutopista Norte-SurAutopista a CharallaveAutopista Guacara - BárbulaAutopista del EsteAutopista Valencia - Puerto CabelloAutopista Valle - Coche