Autopista Presidente Arturo Frondizi

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Autopista Presidente Arturo Frondizi map.png
AV1 Sur
Begin Buenos Aires
Einde Avellaneda
Lengte 4 km
Route

Knooppuntsymbool.svg Autopista 25 de Mayo

Afslagsymbool.svg Calle Dr. Enrique Finochietto

Afslagsymbool.svg Calle Suárez

Afslagsymbool.svg Calle Río Cuarto

Brug.svg Nuevo Puente Pueyrredón

Afslagsymbool.svg Avenida Bartolomé Mitre

De Autopista Presidente Arturo Frondizi is een korte autopista in Argentinië, gelegen in de hoofdstad Buenos Aires. De snelweg is 4 kilometer lang.

Routebeschrijving

De autopista is gelegen in het zuiden van Buenos Aires en verbindt de Argentijnse hoofdstad met de voorstad Avellaneda. De snelweg telt 2x3 rijstroken en loopt grotendeels op viaducten. Het beginpunt ligt bij de Autopista 25 de Mayo, in het verlengde van Avenida 9 de Julio. De snelweg eindigt net na de Nuevo Puente Pueyrredón in Avellaneda op het onderliggend wegennet.

Geschiedenis

De snelweg is aangelegd als onderdeel van de corridor van de Avenida 9 de Julio. Het was het één na laatste deel van deze belangrijke noord-zuidcorridor door Buenos Aires en is eind jaren '80 aangelegd. Bij de aanleg werd gebruik gemaakt van de al bestaande Nuevo Puente Pueyrredón, de brug over de Río Matanza die tussen 1965 en 1969 werd aangelegd en op 19 december 1969 is opengesteld.

Referenties


Autopistas in Argentinië

Buenos Aires:

Autopista Acceso NorteAutopista Acceso OesteAutopista Acceso SuresteAutopista Buenos Aires - La PlataAutopista Buenos Aires - Mar del PlataAutopista Ezeiza-CañuelasCamino Parque del Buen AyreAutopista 25 de MayoAvenida Teniente General Luis J. DellepianeAvenida General PazAvenida Intendente CantiloAvenida Leopoldo LugonesAutopista Perito MorenoAutopista Teniente General Pablo RiccheriAutopista Presidente PerónAutopista Presidente Arturo FrondiziAutopista Presidente CámporaPaseo del Bajo

Landelijk:

Autopista Rosario - CórdobaAutovía Santa Fe - ParanáAP-01Ruta Nacional A003Ruta Nacional A008Ruta Nacional A014Ruta Nacional A019Autopista Luján - Bragado