Autopista Presidente Cámpora

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Autopista Presidente Campora map.png
AU7
Begin Buenos Aires
Einde Buenos Aires
Lengte 4 km
Route

Knooppuntsymbool.svg Autopista 25 de Mayo

Afslagsymbool.svg Avenida Castañares

Afslagsymbool.svg Avenida Coronel Roca

Rotonde.svg Avenida 27 de Febrero

De Autopista Presidente Héctor J. Cámpora is een korte autopista in Argentinië, gelegen in de hoofdstad Buenos Aires. De snelweg vormt een 4 kilometer lange verbinding in het zuiden van de stad.

Routebeschrijving

De snelweg is een 4 kilometer lange schakel tussen drie snelwegen aan het noordelijk einde, en een stadsweg op het zuidelijk einde. De snelweg loopt grotendeels op viaducten en telt 2x2 rijstroken. Bij het beginpunt sluit de snelweg aan op de Autopista 25 de Mayo, Autopista Perito Moreno en Avenida Teniente General Luis J. Dellepiane. Aan het eindpunt sluit de snelweg met een rotonde aan op de Avenida 27 de Febrero.

Geschiedenis

De snelweg was onderdeel van het snelwegenplan van 1976. De aanleg begon in 1980, maar is in 1982 weer gestaakt. In 1998 werd de bouw weer hervat, en de gehele route is op 8 juni 2000 opgeleverd. De snelweg was weliswaar voltooid, maar de Avenida 27 de Febrero was toen nog niet opengesteld, waardoor het zuidelijkste deel van de snelweg nog niet gebruikt kon worden. Dit was vanaf 18 oktober 2002 wel het geval.

De snelweg sloot oorspronkelijk niet direct op de kruisende snelweg bij het noordelijk beginpunt aan, maar via een diamantaansluiting met verkeerslichten. In 2014-2015 is het tolstation van de Autopista 25 de Mayo vergroot door er een tweede bij aan te leggen voor één richting, direct bij het eindpunt van de Avenida Teniente General Luis J. Dellepiane. Hiertoe zijn ook flyovers vanaf de Autopista Presidente Cámpora aangelegd.

Naamgeving

De snelweg is vernoemd naar Héctor José Cámpora (1909-1980), die in 1973 49 dagen president van Argentinië was.

Referenties


Autopistas in Argentinië

Buenos Aires:

Autopista Acceso NorteAutopista Acceso OesteAutopista Acceso SuresteAutopista Buenos Aires - La PlataAutopista Buenos Aires - Mar del PlataAutopista Ezeiza-CañuelasCamino Parque del Buen AyreAutopista 25 de MayoAvenida Teniente General Luis J. DellepianeAvenida General PazAvenida Intendente CantiloAvenida Leopoldo LugonesAutopista Perito MorenoAutopista Teniente General Pablo RiccheriAutopista Presidente PerónAutopista Presidente Arturo FrondiziAutopista Presidente CámporaPaseo del Bajo

Landelijk:

Autopista Rosario - CórdobaAutovía Santa Fe - ParanáAP-01Ruta Nacional A003Ruta Nacional A008Ruta Nacional A014Ruta Nacional A019Autopista Luján - Bragado