Autopista Regional del Centro

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Blank.png
-
Begin Caracas
Einde Valencia
Lengte 155 km
Route

Knooppuntsymbool.svg Autopista Norte-Sur

Afslagsymbool.svg Caracas-Carretera Panamericana

Afslagsymbool.svg Poliedro de Caracas

Afslagsymbool.svg Caracas-Tazon

Afslagsymbool.svg Bosque Valle

Afslagsymbool.svg Sartenejas

Afslagsymbool.svg Los Anacuos

Knooppuntsymbool.svg Autopista a Charallave

Afslagsymbool.svg Paracotos

Afslagsymbool.svg Palo Negro

Afslagsymbool.svg Boca de Cagua

Afslagsymbool.svg Las Terejias

Afslagsymbool.svg La Victoria

Afslagsymbool.svg Cagua

Afslagsymbool.svg Maracay-Este

Afslagsymbool.svg Maracay-Oeste

Afslagsymbool.svg Aguas Calientes

Afslagsymbool.svg San Joaquin

Afslagsymbool.svg Potrerito

Knooppuntsymbool.svg Autopista Bárbula - Guacara

Afslagsymbool.svg Los Guayos

Afslagsymbool.svg Valencia-Oeste

Knooppuntsymbool.svg Autopista José Antonio Páez

De Autopista Regional del Centro is een autopista in Venezuela. De snelweg vormt een oost-westroute vanaf de hoofdstad Caracas via Maracay naar de grote stad Valencia. De snelweg is 155 kilometer lang.

Routebeschrijving

De snelweg begint in het zuiden van Caracas en is een voortzetting van de Autopista Norte-Sur. Om de stad uit te komen moet men over een bergrug, waarbij de snelweg naar 1.100 meter boven zeeniveau stijgt. De snelweg is erg kronkelig en telt 2x2 rijstroken. Ten zuiden van Caracas kruist men de Autopista a Charallave, en buigt de weg naar het westen af, waarna men door een vallei op zo'n 500 meter hoogte rijdt. Er zijn een groot aantal dorpen op de route. Het dal wordt naar het westen toe breder, waarna men de stad Maracay bereikt, en de snelweg om het Lago de Valencia loopt, een groot meer in de brede vallei. Vlak voor Valencia takt de Autopista Bárbula - Guacara af, waarna de snelweg het stedelijk gebied van Valencia binnengaat. Het laatste deel van de snelweg telt 2x4 rijstroken. In Valencia eindigt de snelweg dan op de Autopista José Antonio Páez.

Geschiedenis

De snelweg is één van de belangrijkste van Venezuela en is gedurende de jaren 50 aangelegd. De aanleg was niet gemakkelijk, met name het traject vanaf Caracas naar het zuiden. De snelweg is in 1960 voltooid.

Referenties


Autopistas de Venezuela

Autopista Caracas-La GuairaSegunda Autopista Caracas - La GuairaAutopista Centro OccidentalAutopista Francisco FajardaAutopista Gran Mariscal de AyacuchoAutopista José Antonio PáezAutopista Lara - ZuliaAutopista Regional del CentroAutopista San Cristóbal - La FríaAutopista Prados del EsteAutopista Caracas-GuarenasAvenida BoyacáAutopista Norte-SurAutopista a CharallaveAutopista Guacara - BárbulaAutopista del EsteAutopista Valencia - Puerto CabelloAutopista Valle - Coche