Autopista Valencia - Puerto Cabello

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Blank.png
-
Begin Valencia
Einde Puerto Cabello
Lengte 50 km
Route

Knooppuntsymbool.svg Autopista del Este

Afslagsymbool.svg Guayabal

Afslagsymbool.svg La Entrada

Afslagsymbool.svg El Castano

Knooppuntsymbool.svg Autopista Morón - Puerto Cabello

Afslagsymbool.svg El Palito

Afslagsymbool.svg Portuario

Afslagsymbool.svg Andres Eloy Blanco

Afslagsymbool.svg Puerto Cabello

De Autopista Valencia - Puerto Cabello is een autopista in Venezuela. De snelweg vormt een noord-zuidroute vanaf de grotere stad Valencia tot aan Puerto Cabello aan de noordkust. De snelweg is 50 kilometer lang.

Routebeschrijving

De snelweg begint ten noorden van Valencia als voortzetting van de Autopista Guacara - Bárbula, en men kruist de Autopista del Este, die naar Valencia voert. De snelweg telt 2x2 rijstroken en voert door het groene en tropische kustgebergte, waarbij de snelweg geleidelijk daalt van 550 naar 50 meter hoogte. Ten westen van Puerto Cabello sluit de Autopista Morón - Puerto Cabello aan. De snelweg voert daarna oostwaarts, parallel aan de kust, en eindigt in Puerto Cabello.

Geschiedenis

De snelweg is aangelegd om de Carretera La Entrada - El Palito te ontlasten, en is er parallel aan gelegd. De snelweg is in 1970 opengesteld voor het verkeer, tegelijkertijd met de Autopista del Este naar Valencia.

Referenties


Autopistas de Venezuela

Autopista Caracas-La GuairaSegunda Autopista Caracas - La GuairaAutopista Centro OccidentalAutopista Francisco FajardaAutopista Gran Mariscal de AyacuchoAutopista José Antonio PáezAutopista Lara - ZuliaAutopista Regional del CentroAutopista San Cristóbal - La FríaAutopista Prados del EsteAutopista Caracas-GuarenasAvenida BoyacáAutopista Norte-SurAutopista a CharallaveAutopista Guacara - BárbulaAutopista del EsteAutopista Valencia - Puerto CabelloAutopista Valle - Coche