Autopista Valles del Biobío

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Chile autopista.svg
Ruta 146
Begin Concepción
Einde Cabrero
Lengte 103 km
Route

Rotonde.svg Concepción

Afslagsymbool.svg retorno

Afslagsymbool.svg Nonquen

Afslagsymbool.svg San Jorge

Afslagsymbool.svg urbanización

Afslagsymbool.svg Florida

Afslagsymbool.svg urbanización

Afslagsymbool.svg vía de servicio

Afslagsymbool.svg urbanización

Afslagsymbool.svg urbanización

Afslagsymbool.svg Copiulemu

Afslagsymbool.svg retorno

Afslagsymbool.svg accés local

Afslagsymbool.svg retorno

Tol.svg peaje

Afslagsymbool.svg retorno

Afslagsymbool.svg Florida

Afslagsymbool.svg Tomeco

Afslagsymbool.svg vía de servicio

Afslagsymbool.svg Yumbel

Afslagsymbool.svg Las Tocas

Afslagsymbool.svg Casas de Río Claro

Afslagsymbool.svg vía de servicio

Afslagsymbool.svg Cabrero-Oeste

Afslagsymbool.svg Cabrero-centro

Afslagsymbool.svg Cabrero-Sur

Knooppuntsymbool.svg Autopista del Bosque

De Autopista Valles del Biobío is een autopista in Chili. De snelweg verbindt de kuststad Concepción met de landinwaarts gelegen stad Cabrero over een afstand van 103 kilometer.

Routebeschrijving

De autopista begint aan de rand van de grotere kuststad Concepción en voert dan landinwaarts. De snelweg is enigszins substandaard met veel krappe aansluitingen, maar is wel volledig ongelijkvloers en heeft geen U-turns of andere gelijkvloerse elementen. De snelweg is in eerste instantie vrij bochtig en voert door het groene en beboste heuvelland langs de kust. Halverwege de snelweg is een tolstation. De meeste aansluitingen voeren naar gehuchten en platteland, tussen Concepción en Cabrero liggen geen noemenswaardige plaatsen. Ook kruist men weinig andere doorgaande wegen. De snelweg voert door Cabrero en eindigt daarna op een klaverblad met de Autopista del Bosque.

Geschiedenis

De oude hoofdweg is tussen 2012 en 2016 verdubbeld naar een autopista. Deze opende officieel op 24 augustus 2016 voor het verkeer,[1] alhoewel delen al eerder gereed waren.

Bij de bouw is 60 kilometer van de weg verdubbeld naar 2x2 rijstroken en ongelijkvloers gemaakt en 12 kilometer bestaande dubbelbaans weg opgewaardeerd. Ook is 31 kilometer nieuw aangelegd. Er zijn 24 aansluitingen aangelegd en 25 voetgangersbruggen gebouwd. Daarnaast is ruim 35 kilometer parallelweg aangelegd. De bouw kostte bij elkaar $ 360 miljoen.

Naamgeving

De snelweg is vernoemd naar de valleien van de Río Bio Bío, een grote rivier die vanuit de centrale vallei naar de Pacifische Oceaan bij Concepción stroomt. De snelweg loopt nergens echt door de vallei van de Bio Bío, maar verbindt wel de twee valleien van de rivier met elkaar. Het is de op één na langste rivier van Chili met een lengte van 380 kilometer.

Tol

De snelweg is een tolweg, in het beheer van Sacyr. De snelweg heeft een open tolsysteem met twee tolstations op de route. In de praktijk kan een groot deel tolvrij bereden worden.

Externe links

Referenties

Autopistas en rutas nacionales in Chili

Chile-1.svg Chile-5.svg Chile-7.svg Chile-9.svg Chile-11.svg Chile-12.svg Chile-15.svg Chile-16.svg Chile-21.svg Chile-23.svg Chile-24.svg Chile-25.svg Chile-26.svg Chile-27.svg Chile-28.svg Chile-31.svg Chile-41.svg Chile-43.svg Chile-44.svg Chile-45.svg Chile-57.svg Chile-60.svg Chile-62.svg Chile-66.svg Chile-68.svg Chile-71.svg Chile-73.svg Chile-90.svg


Chile-1.png Autopista Rutas del Desierto

Chile-5.png Autopista del ElquiAutopista del AconcaguaAutopista CentralAutopista del MaipoAutopista Talca-ChillánAutopista del BosqueAutopista de la AraucaníaAutopista de los RíosAutopista de los Lagos

Chile-57.png: Autopista Los LibertadoresChile-60.png: Autopista Los AndesChile-62.png: Autopista Troncal SurChile-68.png: Autopista del PacíficoChile-78.png: Autopista del SolChile-152.png: Autopista del Itata

Santiago: Costanera NorteAutopista NororienteVespucio NorteVespucio OrienteVespucio SurAcceso Sur

Overige Autopista Valles del Biobío