Autopista del Este (Venezuela)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Blank.png
-
Begin Valencia
Einde Bárbula
Lengte 12 km
Route

Knooppuntsymbool.svg Autopista Regional del Centro

Afslagsymbool.svg Valencia-Norte

Afslagsymbool.svg Agua Blanca

Afslagsymbool.svg Los Sauces

Afslagsymbool.svg El Recreo

Afslagsymbool.svg Mañongo

Afslagsymbool.svg Naguanagua

Knooppuntsymbool.svg Autopista Valencia - Puerto Cabello

De Autopista del Este, ook wel de Circunvalación del Este is een autopista in Venezuela. De snelweg vormt de oostelijke bypass van de stad Valencia en is 12 kilometer lang.

Routebeschrijving

Alhoewel het een bypass wordt genoemd is het feitelijk een toevoerweg naar Valencia vanuit het noorden. De snelweg verloopt door stedelijk gebied en sluit in het zuiden op de Autopista Regional del Centro en de Autopista José Antonio Páez aan. Het breedste deel in Valencia telt 2x5 rijstroken, noordelijker liggen 2x3 rijstroken. Bij Bárbula sluit de snelweg aan op de Autopista Valencia - Puerto Cabello en de Autopista Guacara - Bárbula.

Geschiedenis

De snelweg werd in 1956 gepland als verlengstuk van de Autopista Regional del Centro, maar is uiteindelijk als een aparte snelweg aangelegd. De aanleg begon in de jaren 60 en de snelweg is in 1970 opengesteld voor het verkeer.

Referenties


Autopistas de Venezuela

Autopista Caracas-La GuairaSegunda Autopista Caracas - La GuairaAutopista Centro OccidentalAutopista Francisco FajardaAutopista Gran Mariscal de AyacuchoAutopista José Antonio PáezAutopista Lara - ZuliaAutopista Regional del CentroAutopista San Cristóbal - La FríaAutopista Prados del EsteAutopista Caracas-GuarenasAvenida BoyacáAutopista Norte-SurAutopista a CharallaveAutopista Guacara - BárbulaAutopista del EsteAutopista Valencia - Puerto CabelloAutopista Valle - Coche