Autopista del Nordeste

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
DR-7.svg
Autopista del Nordeste map.png
?
Begin Bajos de Haina
Einde Samaná
Lengte 107 km
Route

Voor de Autopista del Nordeste in Spanje zie, AP-2 (Spanje).

De Autopista del Nordeste, ook wel bekend als de Autopista Juan Pablo II, is een autopista in de Dominicaanse Republiek. De snelweg moet een noord-zuidroute vormen tussen Bajos de Haina, net ten westen van de hoofdstad Santo Domingo, en het schiereiland Samaná. De geplande lengte is 107 kilometer.

Routebeschrijving

De snelweg begint ten zuidwesten van de hoofdstad Santo Domingo, bij Bajos de Haina. Vanaf hier voert de snelweg noordwaarts tot de Autopista Duarte bij Pedro Brand. Dit deel is ook onderdeel van de Circunvalación de Santo Domingo. De snelweg voert dan verder in noordelijk tot noordoostelijke richting door laag heuvelland. Het gebied bestaat uit platteland zonder grotere plaatsen. Het is een afwisseling van bebossing en agrarisch land. De snelweg moet bij Samaná El Catey International Airport eindigen.

Geschiedenis

De Circunvalación de Santo Domingo bij Bajos de Haina.

De eerste fase tussen Bajos de Haina en de Autopista Duarte is aangelegd als onderdeel van de Circunvalación de Santo Domingo en is op 22 februari 2015 opengesteld.[1]

Toekomst

De tweede fase verlengt de snelweg verder noordwaarts. De snelweg moet aansluiten bij Samaná El Catey International Airport, dat in november 2006 is opengesteld. Langs de kust van het schiereiland Samaná zijn veel resorts.

Referenties

Flag of the Dominican Republic.png Autopistas in de Dominicaanse Republiek Flag of the Dominican Republic.png

Autopista DuarteAutopista del EsteAutopista del NordesteAutopista del CoralAutopista 6 de NoviembreCarretera SánchezCircunvalación de Santo Domingo