Autoput Ruma - Šabac

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
-
Begin Ruma
Einde Šabac
Lengte 21 km
Route

Hrtkovci

Sava

Šabac

De Autoput Ruma - Šabac (Cyrillisch: Ауто-пут Рума-Шабац) is een in aanleg zijnde autoput in Servië. De autosnelweg vormt een noord-zuidverbinding tussen Ruma en Šabac met een lengte van 21 kilometer.

Routebeschrijving

De autosnelweg vormt een aftakking van de A3 tussen Ruma en Šabac, maar is onderdeel van een langere corridor van Novi Sad via Ruma en Šabac naar Loznica, waarvan alleen het deel tussen Novi Sad en Šabac als autosnelweg gepland is. De autosnelweg voert door vlak terrein en steekt de Sava ten noorden van Šabac over.

Toekomst

Op 19 november 2019 werd het contract voor de bouw van de autosnelweg getekend met het Azerbeidzjaanse bouwbedrijf Azvirt.[1] Dit contract omvat de autosnelweg tot Šabac, maar ook 55 kilometer autoweg tussen Šabac en Loznica. De totale contractwaarde bedroeg € 467,5 miljoen.[2] Een officiële bouwstart volgde op 5 december 2019.[3] De autosnelweg tussen Ruma en Šabac moet medio 2023 gereed zijn.

Referenties

Autosnelwegen in Servië

A1A2A3A4A5Autoput Beograd - VršacAutoput Paraćin - ZaječarAutoput Kragujevac - BatočinaAutoput Kuzmin - Sremska RačaAutoput Novi Sad - RumaAutoput Ruma - ŠabacAutoput Niš - PristinaRing Beograd