Autoroute Annaba-Berrahal

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Autoroute.png
N44
Begin Annaba
Einde Berrahal
Lengte 29 km
Route

Afslagsymbool.svg Annaba

Afslagsymbool.svg Annaba-Rocade Ouest

Afslagsymbool.svg Annaba-Ouest

Afslagsymbool.svg Kherraza

Afslagsymbool.svg Oued Ennil

Afslagsymbool.svg Chetabi

Afslagsymbool.svg Berrahal

De Autoroute Annaba-Berrahal is een autoroute in Algerije. De snelweg vormt een korte verbinding tussen de havenstad Annaba en het landinwaarts gelegen Berrahal. De snelweg loopt over de N44 en is 29 kilometer lang.

Routebeschrijving

De snelweg begint in het westen van Annaba, een stad met 250.000 inwoners aan de Middellandse zee. De snelweg telt 2x2 rijstroken en loopt naar het westen, door grootschalige nieuwbouwwijken van de stad. De snelweg loopt parallel aan een 500 meter hoge bergrug, en kent naast reguliere aansluitingen ook een aantal rechts in-rechts uit aansluitingen. De snelweg loopt langs het moerasmeer Lac Fezara, waar flamingo's zo over de snelweg vliegen. In Berrahal versmalt de weg naar 1x2 rijstroken en gaat verder als hoofdweg naar Skikda.

Geschiedenis

De snelweg is in 1985 opengesteld, en behoort tot de oudste snelwegen van Algerije. In die tijd werden rond de meeste grote steden invalswegen omgebouwd tot snelweg, en de N44 was daar één van.

Toekomst

Het ligt voor de hand om de snelweg westwaarts door te trekken naar Skikda, een vrij grote stad met 150.000 inwoners dat 50 kilometer ten westen van Berrahal ligt.

Referenties


Autosnelwegen in Algerije

A1 - Autoroute Est-OuestAutoroute Nord-SudAutoroute des Hauts PlateauxAutoroute Algiers-Tizi OuzouAutoroute Tizi Ouzou-BouiraAutoroute Thenia-LakhdariaAutoroute Oran-ArzewAutoroute Batna-Ain ToutaAutoroute Annaba-BerrahalRocade Nord (Algiers)Rocade Est (Algiers)Rocade Sud (Algiers)2e Rocade Sud (Algiers)Rocade Ouest (Algiers)Rocade Sud (Constantine)Rocade Est (Constantine)Rocade Sud (Oran)Pénétrante de MostaganemPénétrante Sud (Oran)Pénétrante Sud (Annaba)Pénétrante de BéjaïaPénétrante de BouinanPénétrante Bouira - Sour El Ghozlane