Autoroute Batna-Ain Touta

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
N3
Begin Batna
Einde Ain Touta
Lengte 30 km
Route

Batna

Ain Touta

De Autoroute Batna-Ain Touta is een substandaard autoroute in Algerije. De snelweg vormt een verbinding tussen de grotere stad Batna en het stadje Ain Touta in het oosten van het land. De weg is 30 kilometer lang en loopt over de N3.

Routebeschrijving

De weg vormt een 2x2 verbinding tussen Batna en Ain Touta. De weg is ernstig substandaard, met veel rechts in-rechts uit aansluitingen, die de weg tot een de-facto snelweg maken, alhoewel deze eigenlijk zo niet beschouwd kan worden. Wel telt de snelweg doorlopend 2x2 rijstroken, een rijbaanscheiding en deels vluchtstroken.

Geschiedenis

De snelweg is ontstaan door de bestaande N3 te verdubbelen. Men heeft bij twee gehuchten niet de moeite genomen voor een nieuw tracé, hier loopt de weg dus dwars door heen. De weg is in 2002 opengesteld.

Toekomst

De snelweg wordt in de toekomst mogelijk onderdeel van de Autoroute des Hauts Plateaux, een lange oost-westsnelweg vanaf de Marokkaanse grens tot aan de grens met Tunesië.

Referenties


Autosnelwegen in Algerije

A1A2A3A20A60A62A100A102

Autoroute du TitteriAutoroute des Hauts PlateauxAutoroute Algiers-Tizi OuzouAutoroute Tizi Ouzou-BouiraAutoroute Thenia-LakhdariaAutoroute Oran-ArzewAutoroute Batna-Ain ToutaAutoroute Annaba-Berrahal

Rocade Nord (Algiers)Rocade Est (Algiers)Rocade Sud (Algiers)2e Rocade Sud (Algiers)4e Rocade Sud (Algiers)Rocade Ouest (Algiers)Rocade Sud (Constantine)Rocade Est (Constantine)Rocade Sud (Oran)Pénétrante de MascaraPénétrante de MostaganemPénétrante Sud (Oran)Pénétrante Sud (Annaba)Pénétrante de BéjaïaPénétrante de BouinanPénétrante Bouira - Sour El Ghozlane