Autoroute Thenia-Lakhdaria

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Autoroute.png
N5
Begin Thenia
Einde Lakhdaria
Lengte 10 km
Route

Knooppuntsymbool.svg Autoroute Algiers-Tizi Ouzou

Afslagsymbool.svg Chabet el Ameur

Afslagsymbool.svg Beni Amrane

Afslagsymbool.svg Ammal

De Autoroute Thenia-Lakhdaria is een autoroute in Algerije. De snelweg vormt een noord-zuidroute door het noorden van Algerije, en is een aftakking van de Autoroute Algiers-Tizi Ouzou. De snelweg is substandaard en loopt over de N5. Het snelwegdeel is 10 kilometer lang.

Routebeschrijving

Aan de oostkant van het stadje Thenia slaat de snelweg naar het zuiden af, en telt dan 2x2 rijstroken. De snelweg loopt parallel aan een rivier door bergachtig gebied. De snelweg kent 3 ongelijkvloerse aansluitingen, maar er zijn veel rechts in-rechts uit-aansluitingen vanaf landweggetjes en buurten. Bij Ammal versmalt de weg naar 1x2 rijstroken.

Geschiedenis

De snelweg opende in 1990 voor het verkeer, een paar jaar nadat de Autoroute Algiers-Tizi Ouzou gereedkwam.

Toekomst

De snelweg moet zuidwaarts verlengd worden naar de A1 bij Lakhdaria. Deze route verloopt echter door een kloof, waar het bouwen van een snelweg lastig is. De ontbrekende schakel is circa 8 kilometer lang.

Referenties


Autosnelwegen in Algerije

A1 - Autoroute Est-OuestAutoroute Nord-SudAutoroute des Hauts PlateauxAutoroute Algiers-Tizi OuzouAutoroute Tizi Ouzou-BouiraAutoroute Thenia-LakhdariaAutoroute Oran-ArzewAutoroute Batna-Ain ToutaAutoroute Annaba-BerrahalRocade Nord (Algiers)Rocade Est (Algiers)Rocade Sud (Algiers)2e Rocade Sud (Algiers)Rocade Ouest (Algiers)Rocade Sud (Constantine)Rocade Est (Constantine)Rocade Sud (Oran)Pénétrante de MostaganemPénétrante Sud (Oran)Pénétrante Sud (Annaba)Pénétrante de BéjaïaPénétrante de BouinanPénétrante Bouira - Sour El Ghozlane