Autostrada Cispadana

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Autostrada.svg
Autostrada Cispadana map.png
Autostrada
Begin Reggiolo
Einde Ferrara
Lengte 68 km
Route

Knooppuntsymbool.svg A22 IT.svg → Verona / Modena

Afslagsymbool.svg Concordia Sulla Secchia

Afslagsymbool.svg San Felice Sul Panaro

Afslagsymbool.svg Finale Emilia

Afslagsymbool.svg San Carlo

Knooppuntsymbool.svg A13 IT.svg → Padova / Bologna

RA8 IT.svg

De Autostrada Cispadana is een geplande autostrada in Italië. De snelweg moet een oost-westverbinding vormen tussen Reggiolo en Ferrara met een geplande lengte van 67,7 kilometer.

Routebeschrijving

De snelweg moet bij Reggiolo met een knooppunt op de A22 beginnen, circa 30 kilometer ten noorden van Modena. Het is een voortzetting van de SP2, een autoweg vanaf Parma. De snelweg telt 2x2 rijstroken en heeft 4 aansluitingen. De snelweg verloopt door vlak plattelandsgebied dat redelijk dichtbevolkt is. Een groot deel loopt door de provincies Modena en Ferrara. Bij Ferrara kruist men de A13 en sluit de snelweg naadloos aan op de RA8 (Raccordo Autostradale) naar Comacchio.

Geschiedenis

Reeds in 1986 werd een eerste studie uitgevoerd naar een oost-westverbinding in dit gebied. In 1998 werd een haalbaarheidsstudie uitgevoerd, waarna deze in 2006 nog eens herhaald werd. Ook werd toen duidelijk dat het een snelweg onder concessie moest worden. Op 16 maart 2010 werd de concessionair Autostrada Regionale Cispadana opgericht. In 2011 werden de procedures gestart om de snelweg aan te leggen.[1]

Toekomst

De Autostrada Cispadana is onderdeel van een pakket aan opwaarderingen in het zuiden en oosten van Lombardia voor de oost-weststructuur. Naast de snelweg wordt ook de SP2 opgewaardeerd, ten noorden van Parma langs. De snelweg wordt van belang voor toeristen vanaf Oostenrijk en Zwitserland naar de Adriatische kust tussen de Podelta en Ravenna.

De nieuwe snelweg wordt een tolweg. Een A-nummer is nog niet bekend, maar het is niet onwaarschijnlijk dat een A-nummer aan deze snelweg wordt toegekend in de toekomst. Wanneer de aanleg zal beginnen is nog niet bekend. In 2013 is het wegontwerp verder uitgewerkt. In 2014 maakte de regering Renzi € 1,2 miljard vrij voor de aanleg van de snelweg.[2]

Het is voorlopig niet waarschijnlijk dat de Raccordo Autostradale RA8 van Ferrara naar Comacchio ook direct onderdeel van de Autostrada Cispadana wordt, omdat de RA8 significant meer substandaard is, zo ontbreken vluchtstroken.

Referenties