Autovía Bata - Mongomo

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
?
Begin Bata
Einde Mongomo
Lengte 205 km
Route

Bata-South

Bata-East

Mebomán

Niefang

Aconcemento

Añisoc

Alum

Ciudad de la Paz (Djibloho)

Autovía Oyala - Ebebiyín

Ring Mongomo

Mongomo

De autovía Bata - Mongomo is een autovía in Equatoriaal Guinea. De snelweg is gelegen op het vasteland van het land, en verloopt vanaf Bata aan de kust naar Mongomo aan de grens met Gabon. De snelweg is circa 205 kilometer lang.

Routebeschrijving

De snelweg begint ten zuiden van Bata en loopt oostwaarts door een gebied met dichte jungle. In de omgeving zijn alleen onverharde wegen. De snelweg telt 2x2 rijstroken en verloopt via Niefang naar de grens met Gabon bij Mongomo. De snelweg loopt langs de toekomstige hoofdstad Ciudad de la Paz en heeft een klaverblad met de Autovía Oyala - Ebebiyín. Rond Mongomo ligt een volledige ringweg.

Geschiedenis

De snelweg is tussen 2010 en 2013 aangelegd. Een 85 kilometer lang deel is door het Franse bedrijf Vinci aangelegd tussen Bata en Ayak N'Tang[1] en zou in november 2013 zijn opengesteld. Een 120 kilometer lang deel van Ayak N'Tang tot Mongomo is door Spaanse bouwbedrijven aangelegd.

Er zijn weinig details bekend over deze snelweg. Het was de eerste volwaardige snelweg van het land. De snelweg wordt afwisselend een autopista, autoroute of autovía genoemd. De snelweg loopt ten noorden van de nieuwe hoofdstad Ciudad de la Paz langs, een volledig nieuwe stad in de jungle.

Tol

Sinds 1 april 2021 wordt tol geheven op de autosnelweg.[2]

Referenties