Autovía Comodoro Rivadavia - Caleta Olivia

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
RA-RN3.svg
Autovía Comodoro Rivadavia - Caleta Olivia map.png
RN 3
Begin Comodoro Rivadavia
Einde Caleta Olivia
Lengte 92 km
Route

De Autovía Comodoro Rivadavia - Caleta Olivia is een autovía in Argentinië, onderdeel van de RN3 tussen Comodoro Rivadavia en Caleta Olivia in Patagonië. De dubbelbaans weg is 92 kilometer lang.

Routebeschrijving

De autovía begint in de stad Comodoro Rivadavia, de grootste stad ten zuiden van 45 graden zuiderbreedte. De weg volgt de kustlijn, die in eerste instantie forse hoogteverschillen kent, waardoor de weg bochtig is. Het landschap bestaat hier uit woeste steppe en kaal land. De rest van de route naar Caleta Olivia is een lang recht stuk. De weg voert door onbewoond gebied, er zijn geen verharde zijwegen. In de stad Caleta Olivia sluit de autovía aan op de stadsring.

Toekomst

De autovía is een Argentijnse stijl autovía, dit betekent een weg met 2x2 rijstroken, maar geen ongelijkvloerse aansluitingen. Er zijn ook geen kruisende wegen op de route, waardoor het de-facto wel een soort autosnelweg is.

De bouw van de autovía begon in 2006.[1] De aanleg van de autovía is gedeeltelijk een verdubbeling van de bestaande RN3, maar deels ook een volledig nieuw tracé naast de oude RN3. In het bergachtiger gebied bij Comodoro Rivadavia zijn ook bochtafsnijdingen gerealiseerd. De bouw lag regelmatig stil vanwege de economische crisis in Argentinië, in 2019 was nog geen enkel deel met 2x2 rijstroken in gebruik.

Referenties