Autovía Nestor Kirchner

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
RA-RN3.svg
Autovía Nestor Kirchner map.png
RN 3
Begin Puerto Madryn
Einde Trelew
Lengte 57 km
Route

Junction.svg Puerto Madryn (RP4)

Rotonde.svg Puerto Madryn

Junction.svg Aeropuerto Almirante Marcos A. Zar

Junction.svg Trelew RN25

De Autovía Nestor Kirchner is een autovía in Argentinië. De dubbelbaans weg is gelegen in het zuiden van het land, over 57 kilometer tussen Puerto Madryn en Trelew. De weg is onderdeel van de RN3.

Routebeschrijving

Autovía Nestor Kirchner.jpg

De autovía is een dubbelbaans weg tussen Puerto Madryn en Trelew. Er liggen geen andere plaatsen op de route, de weg voert door desolaat woestijngebied dat wat hoogteverschillen kent. Er zijn nauwelijks geasfalteerde zijwegen, hooguit naar wat industriële locaties zoals een mijn, windturbines en de luchthaven vlakbij Trelew. De weg telt 2x2 rijstroken maar is niet ongelijkvloers.

Geschiedenis

De autovía is aangelegd door een tweede rijbaan naast de bestaande RN3 te leggen tussen km 1394 en km 1451. Het werk is in 2007 aanbesteedt en op 30 augustus 2012 werd de eerste 40 kilometer opengesteld.[1]

Naamgeving

De weg is vernoemd naar Néstor Kirchner (1950-2010), die president van Argentinië was tussen 2003 en 2007. De weg is na zijn dood opengesteld door zijn vrouw Cristina Fernández de Kirchner, die op dat moment president van Argentinië was.

Referenties