Corredor Norte-Sul

Uit Wegenwiki
(Doorverwezen vanaf Avenida 23 de Maio)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De Corredor Norte-Sul in het centrum van São Paulo.

niet te verwarren met de Eixo Norte-Sul in Lissabon, Portugal.

De Corredor Norte-Sul is een stadsautoweg in São Paulo, Brazilië. De weg vormt een noord-zuidroute door de stad en bestaat uit verschillende individuele wegen, met een variërende uitbouwstandaard. De weg is in totaal 45 kilometer lang.

Routebeschrijving

De Corredor Norte-Sul begint in het district Tucuruvi, gelegen in de Zona Norte van São Paulo. De weg begint vanuit de Avenida Doutor Antônio Maria Laet en gaat snel over in de Avenida Luiz Dumont Villares. Dit is een stadsweg met 2x3 rijstroken en verkeerslichten. De weg buigt wat naar het zuidwesten af en voert over de Avenida General Ataliba Leonel en Avenida General Pedro Leon Schneider. Op de Avenida Santos Dumont bevindt zich een grote rotonde, ten zuiden hiervan is de Corredor Norte-Sul beter uitgebouwd vanaf het knooppunt met de SP-015 (Marginal Tietê). Dit deel heet de Avenida Tiradentes en is een zeer brede boulevard met 4 rijbanen en 12 tot 16 rijstroken. Dit is de breedste niet-snelweg van São Paulo. Bijzonder is dat enkele kruisende wegen als een gelijkvloerse diverging diamond interchange de Avenida Tiradentes kruisen.

Het deel door het centrum van São Paulo is ongelijkvloers, maar heeft wel tal van krappe aansluitingen. Een deel passeert door tunnels. Dit deel telt 3 tot 4 rijstroken per richting. Aan de zuidzijde van het centrum is een incompleet klaverblad met de Ligação Leste-Oeste. Vanaf hier staat de weg bekend als de Avenida 23 de Maio. Dit is het best uitgebouwde deel van de weg, feitelijk een autosnelweg met 2x4 rijstroken en weefvakken. De weg maakt een bocht bij de obelisk van São Paulo en heet dan de Avenida Rubem Berta. Dit deel telt 3 tot 4 rijstroken, met een complex knooppunt met Avenida Ibirapuera, waarna de weg zuidelijker meer een stadsweg wordt, met 2x4 rijstroken, maar de weg heeft op dit deel geen verkeerslichten.

De Corredor Norte-Sul passeert dan langs de luchthaven Congonhas-São Paulo en geeft direct toegang tot de terminal. De weg heet vanaf hier de Avenida Washington Luís, die geen echte snelweg is, maar nog wel 2x3 rijstroken telt en geen verkeerslichten heeft. De weg telt dan afwisselend 2 tot 3 rijstroken per richting en is een stadsweg met ongeregelde T-kruispunten, feitelijk right in, right out-aansluitingen. Het eerste verkeerslicht komt men pas 13 kilometer ten zuiden van het centrum tegen, op het punt waar de weg overgaat in de Avenida Interlagos.

De Avenida Interlagos is een reguliere stadsweg met zes rijstroken en verkeerslichten. De weg voert langs een groot overdekt winkelcentrum, waarna men in het zuiden van São Paulo de SP-015 voor de tweede maal kruist, dit keer met verkeerslichten. De weg voert dan langs het circuit van Interlagos, de weg voert hier verder door de buitenwijken van de stad als weg met veelal vier rijstroken, maar deels ook met busbanen. Het laatste deel van de Corredor Norte-Sul wordt gevormd door de Avenida Sadamu Inoue, waarna de corridor in Parelheiros eindigt, een kleine voorstad net buiten de SP-021, de grote ring van São Paulo waar geen aansluiting op is.

Geschiedenis

De Avenida 23 de Maio na de realisatie van een busstrook in 2013.

De Avenida Tiradentes is begin 20e eeuw aangelegd en later verbreed naar de huidige boulevard met 12 tot 16 rijstroken. Dit is de noordelijke invalsweg van het centrum van São Paulo. De tunnel in het centrum van de stad is in twee fases in 1988 en 1990 opengesteld, waarmee verkeer snel door het centrum kon rijden.

In 1927 werd gestart met de planning van een stedelijk wegennet in São Paulo, die ook een verbinding voorzag tussen het centrum en de luchthaven Congonhas-São Paulo. Deze weg ging in 1951 in aanleg en opende in fases tussen 1967 en 1969 voor het verkeer en heet de Avenida 23 de Maio. De aanleg verliep traag vanwege de hoge kosten van grondverwerving voor de snelweg. In eerste instantie is slechts een 200 meter lang traject in de jaren '50 aangelegd dat langere tijd als parkeerplaats werd gebruikt voordat de rest van de snelweg in de jaren '60 gereed kwam. In 2013 is een busstrook op de snelweg geopend. De busstroken waren echter impopulair vanwege de verslechterde doorstroming.

Op 13 april 1974 opende de Avenida Washington Luís voor het verkeer. Het deel wat onderdeel is van de Corredor Norte-Sul is geen echte snelweg, maar heeft geen verkeerslichten tot aan het kruispunt waar de Avenida Washington Luís afsplitst en de Avenida Interlagos verder gaat.

Verkeersveiligheid

De Corredor Norte-Sul, met name het snelwegdeel dat de Avenida 23 de Maio omvat, heeft veel aanrijdingen. In 2010 was dit na de Marginal Tietê (SP-015) de weg met de meeste ongevallen. In 70% van de ongevallen is een motorrijder betrokken. In 2008 is een proef gehouden om een rijstrook exclusief voor motorrijders te reserveren, maar de congestie verdubbelde. Al snel werd de impact op de doorstroming zo groot dat de proef de derde dag is gestopt.

Congestie

Zoals bijna alle wegen in São Paulo heeft ook de Corredor Norte-Sul te maken met extreme congestie, met name in de spits van en naar het centrum.

Referenties