Avenida 9 de Julho

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Avenida 9 de Julho is een stadsautoweg in São Paulo, Brazilië. De weg vormt een 6 kilometer lange zuidwestelijke invalsweg van het centrum van de stad.

Routebeschrijving

De Avenida 9 de Julho begint midden in het centrum van São Paulo op een knooppunt met de Corredor Norte-Sul. De weg telt dan 2x2 rijstroken en voert door een street canyon in zuidwestelijke richting. Alhoewel er geen verkeerslichten zijn is het geen echte snelweg. Men gaat onder de Ligação Leste-Oeste door, maar er is geen aansluiting mee. De weg gaat dan met een tunnel onder Avenida Paulista door, één van de bekendste straten van de stad. Hierna wordt de Avenida 9 de Julho een reguliere stadsweg met verkeerslichten. Dit deel telt zes rijstroken, waarbij de binnenste rijstroken busbanen zijn. De Avenida 9 de Julho eindigt in het zuidwesten van de stad, niet ver van de SP-015 (Marginal Pinheiros).

Geschiedenis

De Avenida 9 de Julho was één van de eerste hoogwaardige wegen in São Paulo, de Túnel Daher Elias Cutait is een tweebuizige tunnel onder Avenida Paulista van 1 kilometer lengte die in juli 1938 is opengesteld. De rest van de Avenida 9 de Julho is ook in die tijd aangelegd.[1] De capaciteit van de weg is echter significant gereduceerd, omdat rond 2003 op het viaduct Praça Quatorze Bis een bushalte met busbanen is aangelegd, zodat hier maar één rijstrook per richting voor regulier verkeer is. De weg is vernoemd naar de revolutie tegen president Vargas die in São Paulo op 9 juli 1932 begon.

Referenties