Avenida Morán Valverde

Uit Wegenwiki
(Doorverwezen vanaf Avenida Moran Valverde)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Blank.png
Blank.png
?
Begin Quito
Einde Quito
Lengte 5 km
Route

Knooppuntsymbool.svg Avenida Libertador Simón Bolívar

Afslagsymbool.svg Calle 21 de Agosto

Afslagsymbool.svg Avenida Pedro Vicente Maldonado

Rotonde.svg Avenida Teniente Hugo Ortiz

De Avenida Morán Valverde is een korte autopista in Ecuador. De snelweg vormt een invalsweg in het zuiden van de hoofdstad Quito en is 5 kilometer lang.

Routebeschrijving

De snelweg begint op een knooppunt met de Avenida Libertador Simón Bolívar en verloopt westwaarts Quito in. De snelweg daalt daarbij over korte afstand van 3.100 naar 2.900 meter hoogte en kent een ruime haarspeldbocht. De snelweg telt 2x3 rijstroken en eindigt op een rotonde.

Geschiedenis

De snelweg is al voor 2003 aangelegd en was destijds onderdeel van de bypass van Quito, en ging naadloos over in de Avenida Libertador Simón Bolívar. Circa 2006-2007 is dit knooppunt aangelegd toen de Avenida Libertador Simón Bolívar verder zuidwaarts werd verlengd.

Naamgeving

De snelweg is vernoemd naar Rafael Morán Valverde (1904-1958), een commandant in de Ecuadoraanse marine en nam deel aan de oorlog tussen Peru en Ecuador in 1941.

Referenties


Autopistas in Quito

Autopista General RumiñahuiAutopista Quito - TababelaAvenida Libertador Simón BolívarAvenida Morán ValverdeColectora Quito - CayambeRuta CollasRuta Viva