Avenida Salim Farah Maluf

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Avenida Salim Farah Maluf is een stadsautoweg in São Paulo, Brazilië. De weg vormt een noord-zuidroute ten oosten van het centrum van 7 kilometer lengte.

Routebeschrijving

In het district Vila Maria splitst de Avenida Salim Farah Maluf af van de SP-060 (Rodovia Presidente Dutra). De SP-060 telt op dit punt 17 rijstroken, waarvan er 2x3 rijstroken overgaan op de Avenida Salim Farah Maluf. Vrijwel direct daarna volgt een klaverblad met de SP-070 (Rodovia Ayrton Senna). Hierna telt de Avenida Salim Farah Maluf 4 rijbanen met 12 rijstroken en passeert het verkeer over twee kruispunten met verkeerslichten, waarna een gedeeltelijk ongelijkvloerse route met parallelwegen door het oosten van São Paulo volgt. Dit deel is geen echte snelweg, het heeft de nodige kruispunten met verkeerslichten, maar kent ook ongelijkvloerse aansluitingen. De weg telt veelal 2x3 rijstroken voor doorgaand verkeer en parallelwegen voor lokaal verkeer waar de zijstraten op uitkomen. De Avenida Salim Farah Maluf eindigt daarna op de Avenida Profesor Luiz Ignácio Anhaia Mello.

Geschiedenis

De Avenida Salim Farah Maluf is in de jaren '60 aangelegd en kwam in 1969 gereed. Het vormt de scheidslijn tussen de uitgebreide definitie van het centrum (Centro expandido) en de oostelijke wijken van de stad.

De weg is vernoemd naar Salim Farah Maluf, de vader van Paulo Maluf die tussen 1979 en 1982 de gouverneur van de staat São Paulo was, en tussen 1969 en 1971 en tussen 1993 en 1997 de burgemeester van de stad São Paulo was.

Referenties