B2 (Duitsland)

Uit Wegenwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
B2.svg
B2 DE map.png
B2
Begin Gartz (D/PL)
Einde Mittenwald (D/A)
Lengte 845 km
Route

Flag of Poland.svg DK13-PL.svg

Junction.svg B113.svg

Znak d42.svg Gartz

Znak d42.svg Schwedt B166.svg

Znak d42.svg Angermünde B158.svgB198.svg

Znak d42.svg Eberswalde B167.svg

Znak d42.svg Biesenthal

Znak d42.svg Bernau bei Berlin

Afslagsymbool.svg BAB11.png Bernau-Süd

Afslagsymbool.svg BAB10.png Berlin-Weißensee

Znak d42.svg Berlin B1.svgB5.svgB96.svg

Afslagsymbool.svg BAB100.png Berlin-Kaiserdamm

Znak d42.svg Potsdam B1.svg

Afslagsymbool.svg BAB10.png Michendorf

Znak d42.svg Beelitz B246.svg

Znak d42.svg Treuenbrietzen B102.svg

Znak d42.svg Wittenberg B187.svg

Znak d42.svg Bad Düben B107.svg

Afslagsymbool.svg BAB14.png Leipzig-Mitte

Afslagsymbool.svg Leipzig-Mockau

Znak d42.svg Leipzig B6.svgB87.svg

Afslagsymbool.svg Leipzig-Connewitz

Afslagsymbool.svg Leipzig-Lößning

Afslagsymbool.svg Markkleeberg-Nord

Afslagsymbool.svg Markkleeberg-Süd

Knooppuntsymbool.svg BAB38.png Leipzig-Süd

Afslagsymbool.svg Böhlen

Znak d42.svg Pegau B176.svg

Znak d42.svg Zeitz B91.svg

Afslagsymbool.svg BAB4.png Gera

Znak d42.svg Gera B7.svgB92.svg

Znak d42.svg Auma

Znak d42.svg Schleiz B94.svg

Znak d42.svg Töpen

Afslagsymbool.svg BAB72.png Hof/Töpen

Znak d42.svg Hof B15.svgB173.svg

Znak d42.svg Münchberg B289.svg

Znak d42.svg Gefrees

Znak d42.svg Bad Berneck B303.svg

Znak d42.svg Bayreith B22.svg

Afslagsymbool.svg BAB9.png Bayreuth-Süd

Znak d42.svg Pegnitz

Znak d42.svg Hilpoltstein

Znak d42.svg Gräfenberg

Znak d42.svg Heroldsberg

Afslagsymbool.svg BAB3.png Nürnberg-Nord

Znak d42.svg Nürnberg B4.svgB8.svgB14.svg

Znak d42.svg Schwabach

Knooppuntsymbool.svg BAB6.png Roth

Afslagsymbool.svg Schaftnacht

Afslagsymbool.svg Rednitz-Hembach

Afslagsymbool.svg Roth

Znak d42.svg Röttenbach

Znak d42.svg Pleinfeld

Znak d42.svg Weißenburg in Bayern B13.svg

Znak d42.svg Treuchtlingen

Afslagsymbool.svg Donauwörth-Nord B25.svg

Afslagsymbool.svg Donauwörth-Süd

Afslagsymbool.svg Genderkingen B16.svg

Afslagsymbool.svg Asbach

Afslagsymbool.svg Mertingen

Afslagsymbool.svg Oberndorf am Lech

Afslagsymbool.svg Nordendorf

Afslagsymbool.svg Westendorf

Afslagsymbool.svg Meitingen-Nord

Afslagsymbool.svg Meitingen-Süd

Afslagsymbool.svg Biberach

Afslagsymbool.svg Herbertshofen

Afslagsymbool.svg Langweid am Lech

Afslagsymbool.svg Gersthofen-Nord

Afslagsymbool.svg Gersthofen-West

Afslagsymbool.svg Gersthofen-Süd

Knooppuntsymbool.svg Kreuz Augsburg-West BAB8.png

Afslagsymbool.svg Augsburg-Oberhausen

Afslagsymbool.svg Augsburg-Keller

Afslagsymbool.svg Augsburg-Zentrum

Afslagsymbool.svg Augsburg-Kriegshaber B10.svg

Afslagsymbool.svg Augsburg-Göggingen

Knooppuntsymbool.svg B17.svg

Znak d42.svg Augsburg B300.svg

Znak d42.svg Mering

Znak d42.svg Fürstenfeldbruck B471.svg

Znak d42.svg Germering

Afslagsymbool.svg BAB96.png Germering-Süd

Znak d42.svg Gräfelfing

Afslagsymbool.svg Neuried

Afslagsymbool.svg BAB95.png München-Fürstenried


BAB95.pngBAB952.png


Znak d42.svg Starnberg

Znak d42.svg Weilheim im Oberbayern

Znak d42.svg Murnau am Staffelsee

Znak d42.svg Eschenlohe

Znak d42.svg Oberau B23.svg

Znak d42.svg Farchant

Znak d42.svg Garmisch-Partenkirchen B23.svg

Afslagsymbool.svg Krün B11.svg

Afslagsymbool.svg Mittenwald-Nord

Afslagsymbool.svg Mittenwald-Süd

Flag of Austria.svg B177

De B2 is een Bundesstraße in Duitsland, gelegen in de staten Brandenburg, Berlin, Sachsen-Anhalt, Sachsen, Thüringen en Bayern. De weg vormt een lange noord-zuidroute vanaf de grens met Polen vlakbij Szczecin via Berlin, Leipzig, Gera, Hof, Bayreuth, Nürnberg, Augsburg en München naar de grens met Oostenrijk bij Mittenwald. De B2 is op diverse plekken autobahnähnlich uitgebouwd, met name rond Leipzig, van Schwabach naar Roth, van Donauwörth tot Augsburg en een stukje bij Farchant. De route is met 845 kilometer lengte de langste Bundesstraße van Duitsland.

Routebeschrijving

Brandenburg & Berlin

De B2 begint bij het dorp Rosow op de grens met Polen. Aan Poolse zijde gaat de korte DK13 verder naar het nabijgelegen Szczecin. De B2 voert tussen de Poolse grens en Berlin op afstand parallel aan de A11. Het eerste deel tot Schwedt loopt parallel aan de rivier de Oder en voert door het nationale park Unteres Odertal. Bij Schwedt loopt de B2 langs een olieraffinaderij, waarna de weg over een kilometer of 8 autobahnähnlich is uitgevoerd. Echt door de bebouwde kom van Schwedt komt men niet. De B2 voert dan door het stadje Angermünde, waar men de B198 kruist. De weg voert daarna zuidwaarts door diverse natuurgebieden met enkele meren. De grootste kern op de route is Eberswalde, waar men de B167 kruist. Hierna voert de weg door het Barnim, een bos- en heidegebied. Men komt door Bernau en kruist de A11 en A10 vlak na elkaar, waarna men in de staat Berlin komt.

De B2 is een relatief onbelangrijke invalsweg van Berlin. De weg loopt via het centrum van de stad, waar men de B1 kruist en de B2 een deel samenloopt met de B5. De B2 loopt oost-west door Berlin over de Straße des 17. Juni en Kaiserdamm en is één van de belangrijkste wegen door het centrum. Men kruist de A100, waarna de B2 en B5 splitsen in de wijk Spandau. De weg voert dan door bosgebied naar Potsdam, waar men de B1 nogmaals kruist. De B2 loopt door het centrum van Potsdam, en kruist dan de A10 voor de tweede maal bij Michendorf.

Sachsen-Anhalt

Vanaf dit punt loopt de B2 op afstand parallel aan de A9 en heeft daardoor niet veel doorgaand belang. Men passeert door het Baruther Urstromtal, een dichtbebost en vrij vlak gebied. Er liggen in eerste instantie geen grote plaatsen op de route. In de stad Wittenberg kruist men de B187 en steekt men de rivier de Elbe over. Men passeert door het uiterste oosten van de staat Sachsen Anhalt. In Bad Düben kruist men de B107, waarna men de rivier de Mulde oversteekt.

Sachsen & Sachsen-Anhalt

De weg voert dan zuidwaarts naar Leipzig. De B2 is één van de belangrijkste invalswegen van Leipzig en is vanaf de A14 over korte afstand autobahnähnlich uitgebouwd. Men komt door het centrum van de stad, waar men de B6 kruist. Door het zuiden van Leipzig is de B2 opnieuw autobahnähnlich uitgebouwd en kruist de A38 met een knooppunt. Vlak daarna splitst de B2 als reguliere weg af, terwijl de B95 verder loopt naar Borna en Chemnitz.

Vanaf Pegau loopt de B2 parallel aan de Weiße Elster, en komt men voor de tweede maal in de staat Sachsen-Anhalt. De belangrijkste plaats op dit deel van de route is Zeitz, waar een rondweg ligt. Men kruist er de B91 en B180. Ten zuiden van Zeitz volgt de grens met Thüringen.

Thüringen

De B2 voert door het oosten van Thüringen, en bedient in eerste instantie de stad Gera, waar men de A4 kruist. Ten zuiden van Gera loopt de B2 op vrij korte afstand van de A9 en is geen belangrijke route. Er liggen ook geen grote plaatsen in dit gebied. Men komt door het Oberland, een middelgebergte met veel bos en toppen tot zo'n 550 meter. De laatste grotere plaats in Thüringen is Schleiz, waarna na Gefell de grens met Bayern volgt.

Bayern

Het leeuwendeel van de B2 ligt in de deelstaat Bayern. In het noorden van Bayern komt men door het stadje Hof, waar men de A72 kruist en de B15 kruist. In Hof is de B2 over 3 kilometer autobahnähnlich uitgebouwd. Vanaf Hof voert de B2 in zuidwestelijke richting parallel aan de A9 door het Frankenwald en de Münchberger Hochfläche. Men komt door Müncheberg en Gefrees, waarna men bij Bad Berneck de B300 kruist. Dit is tevens het hoogste deel van de B2 in het noorden van Bayern. De hoogste toppen reiken hier tot 1050 meter. Men komt dan door de stad Bayreuth en kruist de A9 twee maal.

Ten zuiden van Bayreuth tot Nürnberg heeft de B2 tevens amper doorgaand belang doordat de route parallel aan de A9 loopt. Men komt door de Fränkische Schweiz, een natuurgebied met veel grotten. Men kruist er de A9 voor de laatste maal, waarna de B2 tot aan Nürnberg vrij veel dorpen op de route kent. Men kruist dan de A3 aan de noordkant van Nürnberg, waarna de B2 rond het centrum van deze grote stad loopt en de B4, B8 en B14 kruist. De B2 is in Nürnberg zelf niet autobahnähnlich uitgevoerd, maar andere wegen in de regio zijn dat wel. Bij Schwabach kruist men de A6, waarna de B2 tot aan Roth een autobahnähnliche straße is over 12 kilometer.

Men komt dan door het Fränkisches Seenland, een bebost gebied met een aantal grotere meren. De B2 is hier redelijk goed uitgebouwd, de meeste dorpen hebben rondwegen. Men bereikt dan het Altmühltal, één van de bekendere gebieden van Bayern. Bij Donauwörth eindigt de B25, waarna het langste autobahnähnliche deel volgt, tot aan Augsburg over 48 kilometer. Men kruist de rivier de Donau en de B2 loopt parallel aan de rivier de Lech. Bij Augsburg kruist men de A8, waarna de B2 langs de westzijde van Augsburg ook nog autobahnähnlich is uitgevoerd en men de B10 en B300 kruist. Aan de zuidzijde van Augsburg gaat de B17 als autobahnähnliche straße verder naar Landsberg, terwijl de B2 in zuidoostelijke richting als gewone stadsweg loopt.

Men steekt de rivier de Lech over, waarna de B2 door glooiend gebied naar Fürstenfeldbruck loopt, en er de B471 kruist. De B2 loopt ten westen van München langs, en kruist bij Germering de A96 en voegt aan de zuidzijde van München in op de A95 en later de A952 tot aan Starnberg. De B2 voert langs de westzijde van de Starnberger See lang waar de omgeving geleidelijk langzaam bergachtig wordt. In Weilheim am Ober Bayern loopt de weg dicht langs de rivier de Ammer, maar kruist hem niet. De B2 voert door Murnau am Staffelsee en loopt dan parallel aan het zuidelijke einde van de A95. Bij Eschenlohe neem de B2 de doorgaande functie over, en voert langs Farchant met een tunnel. Daarna splitst de B2 zich naar het oosten af, terwijl de B23 door Garmisch-Partenkirchen richting Ehrwald loopt. De B2 voert door het Wettersteingebirge, met toppen tot 3000 meter. De B2 voert in oostelijke richting tot Mittenwald, waarna de grens met Oostenrijk volgt. Aan Oostenrijkse zijde gaat de B177 verder naar Zirl en Innsbruck.

Geschiedenis

In 1816 werd de weg tussen Potsdam en Wittenberg aangelegd en in 1828 werd de weg tussen Szczecin (destijds Stettin) en Berlin aangelegd. De weg is in Bayern onder diverse nummers genummerd voor 1932:

  • Staatsstraße 12: Augsburg - Nürnberg
  • Staatsstraße 37: Hof - Schleiz
  • Staatsstraße 86: München - Partenkirchen
  • Staatsstraße 100: Nürnberg - Hof (Plauen)

In 1932 werd de Reichsstraße 2 gecreëerd, die de huidige route volgt, en destijds doorliep via Szczecin (Stettin), Koszalin (Köslin) en Gdańsk (Danzig) naar Tczew (Dirschau). Hier eindigde de B2 op de Reichsstraße 1 die van Aachen naar Kaliningrad (Königsbergen) liep. Na de aansluiting van Oostenrijk bij het Derde Rijk in 1938 werd de Reichsstraße 2 zuidwaarts verlengd via Zirl en Innsbruck naar de Brennerpass. De Reichsstraße 2 was op zijn hoogtepunt circa 1.390 kilometer lang. Na 1945 kwam een groot deel in Polen en Oostenrijk te liggen, wat de lengte terugbracht naar 845 kilometer.

Reeds in 1936 werd het deel tussen Szczecin en Berlin vervangen door de A11. Hierdoor is de B2 in dit gebied nooit bijzonder uitgebouwd, men moet door de meeste bebouwde kommen, met uitzondering van Schwedt. Tussen 1945 en 1966 verliep het doorgaande verkeer tussen de DDR en Bayern via de B2 door Schleiz, omdat de brug over de Saale in de A9 verwoest was door oorlogshandelingen. De B2 is tussen Donauwörth en Augsburg autobahnähnlich uitgebouwd en was gepland als onderdeel van de A91 die van Füssen naar Feuchtwangen moest lopen (parallel aan de A7). Tussen München en Starnberg is de B2 door de A95 en A952 vervangen. In 2000 werd de tunnel rond Farchant opengesteld.

In de jaren '80 is het Autobahnähnliche deel tussen Schwabach en Roth aangelegd. Tussen 2007 en 2009 is de B2 aan de zuidkant van Roth verbreed naar een 2x2 Autobahnähnliche Straße. Op 5 december 2014 opende daarvan een 3 kilometer lange verlenging tot voorbij Untersteinbach.[1]

Tussen 2005 en 2008 is de rondweg rond Eschenau ten noorden van Nürnberg aangelegd. In 2013 is de B2 direct op het Dreieck Barnim bij Berlin aangesloten, de oude aansluiting met de A10 kwam daarmee te vervallen. Tussen 2016 en 2018 is een rondweg bij Eutzsch nabij Wittenberg aangelegd.[2]

Op 9 augustus 2017 opende de rondweg van Dettenheim bij Treuchtlingen voor het verkeer.[3]

Toekomst

Nürnberg - Donauwörth

Er waren plannen om de B2 verder autobahnähnlich tussen Nürnberg en Schwabach aan te leggen. Deze plannen bestaan reeds sinds midden jaren 80 en het knooppunt met de A6 is er ook op voorbereid. Echt concreet zijn deze plannen voorlopig niet. Er zijn geen plannen om het deel tussen Roth en Donauwörth ook autobahnähnlich uit te voeren. Deze ontbrekende schakel is circa 60 kilometer lang, en zou Nürnberg beter met Augsburg verbinden.

Oberau

Al sinds de jaren '70 wordt een rondweg bij Oberau nabij Garmisch-Partenkirchen gepland. Dagelijks rijden 21.000 voertuigen door het dorp. Op 1 september 2015 begon de aanleg van de 4,2 kilometer lange rondweg, die 2x2 rijstroken krijgt en € 200 miljoen kost.[4][5] Van het project bevindt zich 3 kilometer in tunnels. De rondweg moet eind 2021 worden opengesteld.

Starnberg

Al sinds de jaren '80 waren er plannen voor een tunnel onder Starnberg. Op 20 juli 2018 begon de bouw van een 2,1 kilometer lange tunnel.[6][7] De bouw van de tunnel duurt 8 jaar en moet medio 2026 worden geopend. De bouw van de tunnel kost € 200 miljoen.[8]

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 4.000 voertuigen tussen de Poolse grens en Eberswalde, en 7.000 tussen Eberswalde en Bernau bei Berlin. Bij de aansluiting met de A10 stijgt dit naar 21.000 voertuigen en 17.000 voertuigen tussen Berlin en Potsdam. Het deel parallel aan de A9 tussen Potsdam en Leipzig telt zo'n 3.000 tot 6.000 voertuigen per etmaal, stijgend naar 45.000 voertuigen tussen de A14 en Leipzig. Het deel tussen Leipzig en de A38 telt zo'n 35.000 voertuigen en 6.000 voertuigen rond Zeitz. Tussen Gera en Hof rijden zo'n 3.000 tot 7.000 voertuigen en 2.000 voertuigen tussen Hof en Bayreuth, met iets meer rond de grotere plaatsjes. Door Bayreuth rijden 26.000 voertuigen en 2.500 voertuigen ten zuiden van Bayreuth, langzaam stijgend naar 31.000 voertuigen in het noorden van Nürnberg. Het deel van Schwabach naar Roth telt 20.000 voertuigen en 15.000 voertuigen tussen Roth en Donauwörth. Het deel van Donauwörth tot Augsburg telt 16.000 tot 49.000 voertuigen per etmaal, en 11.000 voertuigen tussen Augsburg en München. Het deel van Starnberg tot Murnau telt 7.000 tot 13.000 voertuigen en 26.000 voertuigen rond Farchant. De grensovergang met Oostenrijk bij Mittenwald telt 8.000 voertuigen per etmaal.

Referenties

Autobahnen en Bundesstraßen in Brandenburg

Autobahnen: A2A9A10A11A12A13A15A19A20A24A111A113A115A117

Bundesstrassen: B1B2B5B87B96B97B101B102B103B104B107B109B112B113B115B122B156B158B166B167B168B179B183B187B188B189B195B198B246B273B320

Knooppunten: AD BarnimAD HavellandAD NuthetalAD OranienburgAD PankowAD PotsdamSchönefelder KreuzAD SpreeauAD SpreewaldAK UckermarkWaltersdorfer DreieckAD WerderAD Wittstock/Dosse

Autobahnen en Bundesstraßen in Berlin

Autobahnen: A10A100A103A111A113A114A115A117

Bundesstrassen: B1B2B5B96B101B109B158B179

Knooppunten: AD CharlottenburgAD FunkturmAD NeuköllnAK SchönebergAD Treptow

Autobahnen en Bundesstraßen in Sachsen-Anhalt

Autobahnen: A2A9A14A38A71A143

Bundesstrassen: B1B2B6B27B71B79B80B81B85B86B87B88B91B100B107B176B180B181B182B183B184B185B187B188B189B190B242B244B245B246B248B250

Knooppunten: AD Halle-SüdAK MagdeburgAK RippachtalAD Südharz

Autobahnen en Bundesstraßen in Sachsen

Autobahnen: A4A9A13A14A17A38A72

Bundesstrassen: B2B6B7B87B92B93B94B95B96B97B98B99B101B107B115B156B169B170B171B172B173B174B175B176B178B180B182B183B184B186B282B283

Knooppunten: AK ChemnitzAD Dresden-NordAD Dresden-WestAK Leipzig-SüdAD NossenAD ParthenaueSchkeuditzer Kreuz

Autobahnen en Bundesstraßen in Thüringen

Autobahnen: A4A9A38A71A73

Bundesstrassen: B2B4B7B19B62B80B84B85B86B87B88B89B90B92B93B94B175B176B180B243B247B249B250B278B281B282B285

Knooppunten: AK ErfurtHermsdorfer KreuzAD Suhl

Autobahnen en Bundesstraßen in Bayern

Autobahnen: A3A6A7A8A9A45A70A71A72A73A81A92A93A94A95A96A99A952A980A995

Bundesstrassen: B2B2RB4B4RB8B10B11B12B13B14B15B16B17B18B19B20B21B22B23B25B26B27B28B32B47B85B89B173B276B278B279B285B286B287B289B299B300B301B303B304B305B306B307B308B309B310B318B319B388B426B466B468B469B470B471B472B492B505B512B533B588

Knooppunten: AD AllgäuAK AltdorfAK Augsburg-WestAK BambergAD Bayerisches VogtlandAD Bayreuth/KulmbachAK BiebelriedAK DeggendorfAK Feuchtwangen/CrailsheimAK Fürth/ErlangenAD HittistettenAD HochfrankenAD HolledauAD InntalAK MemmingenAD München-AllachAD München/EschenriedAD München-FeldmochingAK München-NordAK München-OstAK München-SüdAD München-SüdwestAK München-WestAD Neu-UlmAK NeufahrnAK NürnbergAD Nürnberg/FeuchtAK Nürnberg-OstAK Nürnberg-SüdAK Oberpfälzer WaldAK RegensburgAD SaalhauptAD SchweinfurtAD StarnbergAK Ulm/ElchingenAD WerntalAD Würzburg-West