B6 (Duitsland)

Uit Wegenwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
B6.svg
B6 DE map.png
B6
Begin Bremerhaven
Einde Görlitz
Lengte 650 km
Route

Znak d42.svg Bremerhaven

Junction.svg B71.svg B212.svg

Afslagsymbool.svg Bremerhaven-Süd BAB27.png


BAB27.png


Afslagsymbool.svg Bremen-Häfen BAB27.png

Znak d42.svg Bremen B75.svg

Afslagsymbool.svg Bremen/Brinkum BAB1.png

Znak d42.svg Stuhr B51.svg

Znak d42.svg Syke

Znak d42.svg Asendorf

Afslagsymbool.svg B214.svg

Afslagsymbool.svg Lemke

Afslagsymbool.svg Nienburg-Nord

Afslagsymbool.svg Nienburg-Ost B214.svg

Afslagsymbool.svg Nienburg-Süd

Afslagsymbool.svg Schessinghausen

Afslagsymbool.svg Linsburg

Afslagsymbool.svg Schneeren

Afslagsymbool.svg Eilvese

Afslagsymbool.svg Neustadt-Nord

Afslagsymbool.svg Neustadt-Mitte

Afslagsymbool.svg Neustadt-Ost

Afslagsymbool.svg Bordenau

Afslagsymbool.svg Frielingen

Afslagsymbool.svg Osterwald

Znak d42.svg Garbsen

Afslagsymbool.svg Hannover-Herrenhausen BAB2.png

Znak d42.svg Hannover

Afslagsymbool.svg Hannover-Zentrum

Afslagsymbool.svg Hannover-Linden

Afslagsymbool.svg B65.svg

Afslagsymbool.svg Hannover/Hemmingen

Afslagsymbool.svg Hannover-Waldhausen

Afslagsymbool.svg Hannover-Döhren

Knooppuntsymbool.svg Seelhorster Kreuz B65.svg

Afslagsymbool.svg Hannover-Mittelfeld

Afslagsymbool.svg Hannover-Messegelände

Afslagsymbool.svg Laatzen-Ost

Znak d42.svg Sarstedt

Znak d42.svg Hildesheim B1.svg

Afslagsymbool.svg Derneburg/Salzgitter BAB7.png

Afslagsymbool.svg Grasdorf

Afslagsymbool.svg Baddeckenstedt BAB39.png

Znak d42.svg Baddeckenstedt

Znak d42.svg Salzgitter-Bad

Afslagsymbool.svg Goslar-West

Afslagsymbool.svg Goslar-Mitte

Afslagsymbool.svg Goslar-Ost B82.svg

Afslagsymbool.svg Goslar-Ohlhof

Afslagsymbool.svg Steinfeld

Knooppuntsymbool.svg Bad Harzburger Dreieck B4.svg

Afslagsymbool.svg Bettingerode

Knooppuntsymbool.svg Dreieck Vienenburg BAB395.png

Afslagsymbool.svg Abbenrode

Afslagsymbool.svg Stapelburg

Afslagsymbool.svg Veckenstedt

Afslagsymbool.svg Wernigerode-West

Afslagsymbool.svg Wernigerode-Ost

Afslagsymbool.svg Silstedt

Afslagsymbool.svg Heimburg

Afslagsymbool.svg Blankenburg-Nord

Afslagsymbool.svg Blankenburg-Ost

Afslagsymbool.svg Westerhausen

Afslagsymbool.svg Quedlinburg-West

Afslagsymbool.svg Quedlinburg-Ost

Afslagsymbool.svg Hoym

Afslagsymbool.svg Aschersleben-West

Afslagsymbool.svg Aschersleben-Ost

Afslagsymbool.svg Giersleben

Afslagsymbool.svg Güsten

Knooppuntsymbool.svg BAB14.png


Znak d42.svg Aschersleben

Znak d42.svg Alsleben

Znak d42.svg Könnern

Znak d42.svg Nauendorf

Afslagsymbool.svg Halle-Trotha BAB14.png

Znak d42.svg Halle B80.svg B91.svg

Afslagsymbool.svg Großkugel BAB9.png

Znak d42.svg Schkeuditz B186.svg

Znak d42.svg Leipzig B2.svg B87.svg

Afslagsymbool.svg Leipzig-Ost BAB14.png

Znak d42.svg Borsdorf

Znak d42.svg Machern

Znak d42.svg Bennewitz B107.svg

Znak d42.svg Wurzen

Znak d42.svg Kühren

Znak d42.svg Oschatz

Junction.svg B169.svg

Znak d42.svg Meissen B101.svg

Znak d42.svg Radebeul

Afslagsymbool.svg Dresden-Altstadt BAB4.png

Znak d42.svg Dresden B173.svg

Znak d42.svg Bischofswerda B98.svg

Znak d42.svg Bautzen B96.svg

Znak d42.svg Löbau B178.svg

Znak d42.svg Görlitz B99.svg

Afslagsymbool.svg Görlitz BAB4.png

De B6 is een Bundesstraße in Duitsland, gelegen in de staten Niedersachsen, Bremen, Sachsen-Anhalt en Sachsen. De weg vormt een oost-westroute vanaf Bremerhaven tot aan Görlitz bij de grens met Polen en doet steden als Bremen, Hannover, Halle, Leipzig en Dresden aan. De route is in totaal 650 kilometer lang. Diverse delen zijn autobahnähnlich uitgevoerd, namelijk deels door Bremen, van Nienburg tot Garbsen, deels door Hannover en met name het stuk tussen Goslar en de A14 bij Bernburg.

Routebeschrijving

Niedersachsen & Bremen

De B6 begint in de stad Bremerhaven, onderdeel van de staat Bremen. De snelweg loopt vanaf het centrum zuidwaarts en kruist in het zuiden de B71. Bij de aansluiting Bremerhaven-Süd voegt de B6 in op de A27. De B6 begint een stuk zuidelijker weer in Bremen zelf, en is hier een autobahnähnliche straße, die met 2x2 rijstroken dwars door de stad voert. Het is de voornaamste ontsluitingsweg voor het centrum van Bremen. Via een korte brug steekt men de rivier de Weser over, waarna de weg langs de luchthaven parallel aan de A281 naar het zuiden voert, en vervolgens de A1 kruist.

De B6 in Nienburg.

Zuidelijk van Bremen voert de B6 in zuidoostelijke richting, door een vrij dunbevolkt gebied dat agrarisch in karakter is met venen en weilanden. Bij Stuhr takt de B51 af, waarna de B6 zuidoostwaarts naar het stadje Nienburg an der Weser voert. Men komt door diverse dorpjes, maar niet door grotere plaatsen. Aan de westkant van Nienburg voegt de B214 uit Sulingen in, waarna een korte dubbelnummering rond Nienburg volgt. De B6 is door Nienburg autobahnähnlich uitgevoerd, en de snelweg voert in zuidoostelijke richting en duurt tot aan Garbsen, waarna de B6 een meerstrooks weg tot Hannover voert. Men kruist de A2 bij de westelijke aansluiting Hannover-Herrenhausen.

De B6 door Hannover is een mix van stadswegen met verkeerslichten en een autobahnähnliche straße. De B6 loopt door het westen van het stad vrij dicht langs het centrum. Er is een korte dubbelnummering met de B65 tot aan het Seelhorster Kreuz in het zuidoosten van Hannover, waarna de B6 naar het zuiden afslaat en een snelweg langs het beursterrein voert. Ter hoogte van Laatzen gaat de B6 over in de A37, en slaat dan af om parallel aan de A7 naar Hildesheim te lopen. Dit stuk is veelal meerstrooks uitgevoerd, maar niet volledig ongelijkvloers. In Hildesheim kruist men de B1, waarna de B6 rond de A7 naar de aansluiting Dernburg loopt en ter plekke de A7 kruist. Hierna volgt een kort stukje autobahnähnlich tot de nabijgelegen aansluiting met de A39, waarna de B6 via een stadsdeel van Salzgitter naar Goslar loopt. Bij Goslar wordt de omgeving duidelijk bergachtiger. Het laatste deel van de B6 door de staat Niedersachsen is autobahnähnlich uitgebouwd en voert door Goslar en Bad Harzburg. Hier kruist men de B4, waarna de weg iets naar het noorden verspringt en bij het Dreieck Vienenburg de A395 uit Braunschweig kruist. Hierna volgt de grens met Sachsen-Anhalt.

Sachsen-Anhalt

De B6 bij Bad Harzburg.

De eerste pakweg 80 kilometer door Sachsen-Anhalt voert parallel aan de Harz, een middelgebergte waarbij de meer dan 1.100 meter hoge top van de Brocken vaak prominent zichtbaar is. De bergen worden naar het oosten toe lager. De B6 is continu autobahnähnlich uitgevoerd en voert langs diverse stadjes die aan de voet van de Harz liggen, zoals Wernigerode, Blankenburg, Quedlinburg en Aschersleben. Vanuit Aschersleben voert het nieuwe tracé van de B6 tot aan de A14 bij Bernburg, het oude tracé slaat zuidoostwaarts af naar Könnern. Men kruist hier de rivier de Saale, waarna de B6 parallel aan de A14 zuidoostwaarts naar Halle loopt. De B6 voert dwars door Halle, en kruist de B100 en B80. Het deel door Halle is veelal meerstrooks uitgebouwd. Buiten Halle loopt de B6 oostwaarts, waarna vlak voor de aansluiting Großkugel met de A9 de grens met Sachsen volgt.

Sachsen

In Sachsen voert de weg eerst door Schkeuditz en is een meerstrooks stadsweg met verkeerslichten. Hierna volgt de veel grotere stad Leipzig, waar de B6 via het centrum loopt. Men kruist er de B2 en B87, waarbij de B6 vlak langs het immense Hauptbahnhof van Leipzig voert. Bij de aansluiting Leipzig-Ost kruist men de A14 voor de laatste maal, waarna de B6 oostwaarts voert naar Wurzen. De weg voert deels over geoptimaliseerd tracé dat de bebouwde kommen mijdt. Men moet wel door Bennewitz en Wurzen, waar men de B107 kruist en de rivier de Mulde oversteekt. De weg voert dan oostwaarts naar Oschwatz, door een vrij afgelegen deel van Sachsen met weinig grotere plaatsen en wat meer bos. Ten zuiden van Riesa kruist men de B169, waarna de B6 zuidoostwaarts afbuigt richting Dresden. Het laatste dee naar Dresden loopt over de over van de rivier de Elbe, en men komt door de porceleinstad Meissen.

Het voorstedelijk gebied van Dresden is vrij groot, met als voornaamste voorstad het plaatsje Radebeul. De B6 is niet bijzonder hoogwaardig uitgebouwd en kruist bij de aansluiting Dresden-Altstadt de A4. De B6 voert door het oude centrum van de mooie stad Dresden en steekt de rivier de Elbe over. Men kruist hier de B97 en B173. Oostelijk van Dresden klimt de B6 uit het Elbetal, en voert door glooiend gebied ten oosten van de stad. De B6 loopt op enige afstand parallel aan de A4, en is dan ook niet bijzonder druk. Er liggen niet veel grote plaatsen op de route, tot aan Bautzen is Bischofswerda de belangrijkste plaats, waar men de B98 kruist. Bautzen is een wat grotere plaats waar de B6 doorheen loopt en de B96 kruist. Daarna buigt de B6 iets naar het zuidoosten af en passeert door het stadje Löbau, waar de B178 ongelijkvloers omheen loopt. Hierna voert de B6 rond Reichenbach, en bereikt men de grensstad Görlitz. Het laatste deel voert noordwaarts langs de stad, en eindigt op de aansluiting Görlitz met de A4.

Geschiedenis

Oorspronkelijk liep de Reichsstraße 6 in de jaren 30 vanaf Görlitz naar Wrocław en de toenmalige Poolse grens bij Syców. De weg begon oorspronkelijk in Cuxhaven. Door de opening van de A27 in de jaren 70 is het tracé tussen Cuxhaven en Bremen grotendeels komen te vervallen, behalve de route door Bremerhaven. Diverse delen van de B6 zijn autobahnähnlich uitgevoerd. De oudste delen hiervan liggen in Bremen en Hannover en zijn van de jaren '50 tot de jaren '70 aangelegd. Tot 2007 is ook het deel tussen Nienburg en Garbsen ongelijkvloers gemaakt.

Nordharzautobahn

Na de hereniging van Duitsland is het deel langs de Harz ongelijkvloers uitgebouwd. Oorspronkelijk was dit deel gepland als de A36. In 2000 opende het eerste deel tussen Stapelburg en Wernigerode. In 2001 werd dit westwaarts aangesloten op het Dreieck Vienenburg, waarna vanaf 2003 de B6 oostwaarts ongelijkvloers is uitgebouwd over een nieuw tracé. In 2004 bereikt de snelweg Blankenburg en in 2007 Quedlinburg. Het deel rond Aschersburg is tussen 2002 en 2004 opengesteld, maar maakt onderdeel uit van de B185. Op 4 december 2009 werd het deel tussen Güsten en Ilberstedt opengesteld en op 19 december 2011 opende een verlenging naar de A14, ook bewegwijzerd als de B185.[1]

Op 16 december 2014 opende 13,5 kilometer van de B6n rond Köthen met 2+1 rijstroken[2] en op 29 mei 2015 opende 7,3 kilometer van de B6n rond Bernburg.[3]

De snelheid op bijna het gehele traject is onbeperkt. De weg is een goed alternatief voor wie van Hannover naar Leipzig reist en omgekeerd.

Openstellingsgeschiedenis

Van Naar Lengte Datum
Stapelburg Wernigerode-Nord 8,1 km 00-07-2000
Bad Harzburger Dreieck Stapelburg 8,9 km 00-10-2001
Wernigerode-Nord K1346 Benzingerode 7,5 km 00-07-2002
K1346 Benzingerode Heimburg 5,0 km 16-12-2003
Heimburg Blankenburg-Nord 2,9 km 00-12-2004
Blankenburg-Nord Blankenburg-Ost 5,6 km 30-09-2005
Hoym Aschersleben-West 4,3 km 17-03-2006
Blankenburg-Ost Quedlinburg-Zentrum 9,0 km 13-09-2006
Quedlinburg-Zentrum Quedlinburg-Ost 4,2 km 01-12-2007
Quedlinburg-Ost Hoym 10,3 km 06-12-2007

Bremen

In Bremen is de B6 deels autobahnähnlich uitgevoerd, alhoewel een deel van dit tracé twee viaducten met maar één doorgaande rijstrook heeft. De huidige Stephanibrücke over de Weser is tussen 1966 en 1968 aangelegd. Deze verving een brug uit 1939 die in 1944 gebombardeerd werd. In die tijd is ook de 2x2 B75/B6 ten westen van de Stephanibrücke tot aan Delmenhorst aangelegd. Enkele jaren later opende het traject tot de A27. De tunnel onder de Utbremer Straße is in 1990 aangelegd.

Hannover

In 1954 opende de Südschnellweg in het zuiden van Hannover tot aan het Seelhorster Kreuz. De Messeschnellweg in het oosten van Hannover is in 1958 opengesteld als bypass van Hannover. Destijds was de weg nog niet volledig ongelijkvloers, dat is pas sinds 1998 het geval.

Hildesheim

Bij Hildesheim is de B6 buiten het centrum verlegd over een tracé met 2x2 rijstroken dat in 1960 is opengesteld. Dit deel is destijds semi-ongelijkvloers aangelegd, maar de B6 heeft eigenlijk geen functie vervuld voor doorgaand verkeer omdat in 1960-1962 de A7 langs Hildesheim ook is opengesteld. De B6 is met een groot viaduct van 750 meter lengte over de B494 en een spoorlijn aangelegd. Dit viaduct is op 14 juli 2017 versmald naar één rijstrook per richting vanwege de slechte conditie en wordt vervangen.[4]

Sachsen

Bij Bautzen is tussen 2009 en 2013 een zuidwestelijke rondweg aangelegd. Deze loopt samen met de B96 zodat verkeer niet meer door het centrum hoeft. De 2 kilometer lange rondweg kostte € 36 miljoen en is op 16 december 2013 opengesteld voor het verkeer.[5]

Toekomst

Südschnellweg in Hannover

De Südschnellweg is een 6 kilometer lang deel van de B3 en B6 in het zuiden van Hannover. In de wijk Döhren gaat de Südschnellweg met een viaduct over een aantal straten heen. Dit viaduct bevindt zich in zeer slechte conditie, circa 2012-2013 is het viaduct versmald naar 1 rijstrook per richting, om een restlevensduur van 10 jaar te garanderen. Het is gepland om het viaduct te vervangen door een circa 1 kilometer lange tunnel, en in totaal 4 kilometer van de Südschnellweg te reconstrueren. De kosten worden geschat op € 300 miljoen. Omdat de tunnel nog jaren op zich zal laten wachten, wordt vanaf medio 2022 een tijdelijk viaduct gebouwd die blijft staan tot de tunnel gereed komt.[6]

Verkeersintensiteiten

Het deel door Bremen behoort tot de drukste Bundesstraßen van Duitsland. De Stephanibrücke over de Weser in het centrum van Bremen verwerkt 97.000 voertuigen per etmaal. Ten zuiden van Bremen is de weg veel rustiger, met 7.000 á 10.000 voertuigen tot aan Nienburg. Van Nienburg tot Hannover rijden er 15.000 tot 25.000 voertuigen per etmaal. Het deel door Hannover telt maximaal 54.000 voertuigen per etmaal, en 19.000 voertuigen door Hildesheim. Het deel door Goslar verwerkt 20.000 tot 30.000 voertuigen en de indertijd (2005) opengestelde delen van de B6 verwerkten 10.000 tot 20.000 voertuigen. Het deel parallel aan de A14 tussen Aschersburg en Halle is met 3.000 voertuigen behoorlijk rustig. Door Leipzig rijden 26.000 voertuigen en 4.000 tot 10.000 voertuigen tussen Leipzig en Dresden. Verder van Dresden naar Görlitz rijden er veelal 5.000 tot 10.000 voertuigen per etmaal.

Externe links

Referenties

Autobahnen en Bundesstraßen in Niedersachsen

Autobahnen: A1A2A7A26A27A28A29A30A31A33A37A38A39A250A261A280A293A352A391A392A395

Bundesstraßen: B1B3B4B6B27B51B61B62B64B65B68B69B70B71B72B73B74B75B79B80B82B83B188B191B195B209B210B211B212B213B214B215B216B217B218B238B239B240B241B242B243B244B247B248B322B401B402B403B404B408B436B437B438B439B440B441B442B443B444B445B446B461B475B482B493B494B495B496B497B498B522

Knooppunten: AD Ahlhorner HeideBad Harzburger DreieckAK Braunschweig-NordAK Braunschweig-SüdAD Braunschweig-SüdwestBremer KreuzBuchholzer DreieckAD BundeAD DelmenhorstAD DrammetalAK Hannover-BuchholzAK Hannover/KirchhorstAD Hannover-NordAK Hannover-OstAD Hannover-SüdAD Hannover-WestHorster DreieckAK KehdingenAD LeerMaschener KreuzAK Oldenburg-NordAK Oldenburg-OstAD Oldenburg-WestAK ÖlperAK Osnabrück-SüdAD SalzgitterAK SchüttorfSeelhorster KreuzAD StuhrAD VienenburgAD WalsrodeWilhelmshavener KreuzAK Wolfsburg/Königslutter

Autobahnen en Bundesstraßen in Sachsen-Anhalt

Autobahnen: A2A9A14A38A71A143

Bundesstrassen: B1B2B6B27B71B79B80B81B85B86B87B88B91B100B107B176B180B181B182B183B184B185B187B188B189B190B242B244B245B246B248B250

Knooppunten: AD Halle-SüdAK MagdeburgAK RippachtalAD Südharz

Autobahnen en Bundesstraßen in Sachsen

Autobahnen: A4A9A13A14A17A38A72

Bundesstrassen: B2B6B7B87B92B93B94B95B96B97B98B99B101B107B115B156B169B170B171B172B173B174B175B176B178B180B182B183B184B186B282B283

Knooppunten: AK ChemnitzAD Dresden-NordAD Dresden-WestAK Leipzig-SüdAD NossenAD ParthenaueSchkeuditzer Kreuz