B6 (Namibië)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
B6 NA.svg
B6 Namibia map.png
B6
Begin Windhoek
Einde Gobabis (BW)
Lengte 315 km
Route

Centrum.svg Windhoek

Centrum.svg Gobabis

Flag of Botswana.svg A2

De B6 is een nationale weg in Namibië. De weg vormt een oost-westroute in het midden van het land, vanaf de hoofdstad Windhoek tot de grens met Botswana. De B6 is 315 kilometer lang.

Routebeschrijving

De B6 begint in de hoofdstad Windhoek, waar een aansluiting is op de B1. De B6 is in Windhoek een weg met 4 rijstroken, elders 2 rijstroken. Er ligt maar één andere plaats op de route, namelijk Gobabis. De B6 voert over het algemeen door vrij vlak gebied met redelijk wat droge begroeiing, de regio is dus niet zo woestijnachtig als elders in het land. De weg verloopt door het westen van de Kalahari. Grote delen van de route zijn kaarsrecht. De grens met Botswana is een vrij moderne grensovergang. Aan Botswaanse zijde gaat de A2 verder naar Gaborone.

Geschiedenis

De B6 is parallel aan een tak van de TransNamib gebouwd, de Duitse koloniale spoorlijn. Het is de enige verharde weg tussen Namibië en Botswana en is relatief goed uitgebouwd met een brede rijbaan en één rijstrook per richting. De weg is van belang voor de export van Botswana richting Walvis Bay.

Toekomst

Het is gepland de route tussen Windhoek en de luchthaven op te waarderen naar freeway. Dit zal dan de A6 worden.

Referenties


Flag of Namibia.svg Hoofdwegen in Namibië Flag of Namibia.svg

freeways:

A1Airport Freeway (Windhoek)

National roads:

B1B2B3B4B6B8B10