Brent Spence Bridge

Uit Wegenwiki
(Doorverwezen vanaf BSB)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Brent Spence Bridge
I-71-75.svg
Brent Spence Bridge.jpg
Overspant Ohio River
Rijstroken 2x4
Totale lengte 529 meter
Hoofdoverspanning 253 meter
Hoogte brugdek ? meter
Openstelling 25-11-1963
Verkeersintensiteit 159.000 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Brent Spence Bridge is een dubbeldeks vakwerkbrug in de Verenigde Staten, gelegen op de grens van de staten Kentucky en Ohio. De brug overspant de Ohio River in Cincinnati.

Kenmerken

De Brent Spence Bridge over de Ohio River.

De Brent Spence Bridge is een dubbeldeks stalen vakwerkbrug. De brug is in totaal 529 meter lang, met een hoofdoverspanning van 253 meter. Het brugdek is 28 meter breed, met 4 rijstroken per richting. De brug is dubbeldeks, verkeer richting zuiden rijdt bovenop, terwijl verkeer richting noorden onderop rijdt. De brug is onderdeel van de Interstate 71 en Interstate 75. Direct ten noorden van de brug ligt het knooppunt met de Interstate 71 in Ohio. Tevens is hier het centrum van de stad Cincinnati gelegen. De Brent Spence Bridge is tolvrij. De brug is in het beheer van de staat Kentucky.

Geschiedenis

De bouw van de brug in 1963.

Plannen voor een rivierkruising op deze locatie werden al direct na de Tweede Wereldoorlog gemaakt, al in 1947 werd een voorstel gedaan voor een tunnel onder de Ohio River. Een tunnel werd in 1955 opnieuw voorgesteld, maar met de introductie van de Interstate Highways in 1956 kwam federale financiering beschikbaar en werd gekozen voor een brug.

Oorspronkelijk waren er plannen om twee aparte bruggen voor I-71 en I-75 bij Cincinnati te realiseren, de Brent Spence Bridge zou alleen verkeer van I-71 verwerken en een brug voor I-75 zou twee kilometer westelijker worden gebouwd, zodat er minder dubbelnummering van I-71 en I-75 zou zijn in Northern Kentucky.

De brug is begin jaren '60 aangelegd in het kader van de bouw van I-71/I-75 tussen Cincinnati en de voorsteden in Kentucky. De brug is op 25 november 1963 opengesteld. De brug had oorspronkelijk 3 rijstroken per richting, in 1986 is de vluchtstrook omgevormd tot vierde rijstrook.[1]

Naamgeving

De brug is vernoemd naar Brent Spence (1874-1967), een congreslid uit Kentucky. De openstelling van de brug had weinig fanfare omdat het drie dagen na de moord op president Kennedy plaats vond. Er waren voorstellen om de brug de John F. Kennedy Bridge te noemen.[2] Kennedy kreeg uiteindelijk een andere brug over de Ohio River naar zich vernoemd, de John F. Kennedy Memorial Bridge van I-65 in Louisville die twee weken later opende.

Brand in 2020

Op 11 november 2020 gebeurde er een ongeval met twee vrachtwagens op het onderste dek van de Brent Spence Bridge, wat resulteerde in een hevige brand. De brug was daarna tot 22 december 2020 afgesloten voor het verkeer.[3][4][5]

Toekomst

Het toekomstige dwarsprofiel van de Brent Spence Bridge.

De brug verkeert in slechte conditie en bovendien niet geschikt voor de hoeveelheid verkeer. De brug is ontworpen op 85.000 voertuigen, maar verwerkt bijna het dubbele daarvan. De brug werd in de jaren '90 al als 'functionally obsolete' verklaard.[6]

Het is gepland om de brug aan te vullen met een nieuwe brug en de aansluitende wegvakken over 13 kilometer te verbreden, vanaf de US 25 in Kentucky in Fort Mitchell tot de Western Hills Viaduct in Ohio. De nieuwe brug moet een boogbrug worden, met een hoofdoverspanning van 265 meter. De boog wordt 53 meter hoog van onderkant brugdek tot bovenkant boog. De nieuwe brug wordt dubbeldeks, met 4 rijbanen, met 2 rijbanen per dek. Het onderste dek krijgt 2x3 rijstroken, waarvan 3 rijstroken voor lokaal verkeer richting zuiden, 3 rijstroken voor de I-75 richting noorden. Het bovenste dek krijgt 3 rijstroken van de I-75 richting zuiden en 2 rijstroken van de I-71 richting zuiden. De bestaande brug wordt dan omgevormd van 2x4 naar 2+3 rijstroken, met 3 rijstroken voor lokaal verkeer richting noorden en 2 rijstroken van de I-71 richting noorden. De totale capaciteit over de rivier wordt dan vergroot van 8 naar 15 rijstroken, bovendien worden verkeersstromen van de I-71 en I-75 ontweven en wordt lokaal verkeer gescheiden van doorgaand verkeer op de Interstates.

De nieuwe brug moet met tolheffing worden aangelegd, de aanleg was gepland tussen 2016 en 2020, maar is vertraagd door gebrek aan financiële middelen[7] en een anti-tolsentiment in Kentucky.[8] De bouw van de nieuwe brug, de renovatie van de bestaande brug en de verbreding van de aansluitende wegvakken is geraamd op circa $ 2,6 miljard. De aanlegkosten van de brug zelf wordt geschat op $ 324 miljoen, plus $ 600 miljoen voor de toeleidende wegvakken in Ohio en $ 422 miljoen aan de zijde van Kentucky.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 160.000 voertuigen over de brug.

Zie ook

Externe links

Referenties