Babayi Expressway

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Route 22
Begin Tehran
Einde Tehran
Lengte 17 km
Route

Tehran - Damvand Highway

Tehran - Pardis Freeway

Telo Road

Lashkarak Road

Hengam Boulevard

Niru-ye Zamini Boulevard

Imam Ali Expressway

Sayyad Expressway

Sadr Expressway

De Babayi Expressway (Farsi: بزرگراه شهيد سرلشكر بابايی) is een expressway in Tehran, Iran. De snelweg vormt de oostelijke invalsweg van de stad en is 17 kilometer lang.

Routebeschrijving

De snelweg begint net ten oosten van Tehran in het gebergte aan de oostrand van de stad. Hier sluit de Tehran - Pardis Freeway aan. De snelweg telt 2x3 rijstroken en voert westwaarts door de noordrand van Tehran. Verder de stad in telt de snelweg 2x4 rijstroken, om in het dichtbebouwde noorden weer naar 2x3 rijstroken te versmallen. De snelweg eindigt in het noorden van Tehran op de Sadr Expressway.

Geschiedenis

De snelweg is één van de oudere in Tehran, en is in de jaren 90 of eerder aangelegd. Met name het deel in het noorden van Tehran verloopt door dichtbebouwd gebied met een street canyon op een zeer smal alignement. Desondanks zijn daar wel 2x3 rijstroken beschikbaar.

Referenties


Expressways en Freeways in Iran

Tehran Urban Expressways
Abshenasan ExpresswayAhang ExpresswayAllameh Jafari ExpresswayAshrafi Esfahani ExpresswayKashani ExpresswayAzadegan ExpresswayBabayi ExpresswayBagheri ExpresswayBakeri ExpresswayBasij ExpresswayBehesht-e-Zahra ExpresswayBesat ExpresswayBorujerdi ExpresswayChamran ExpresswayDoran ExpresswayFath ExpresswayHakim ExpresswayHamedani ExpresswayHemmat ExpresswayImam Ali ExpresswayJalal-e-Ale Ahmad ExpresswayJavaneh ExpresswayKazemi ExpresswayKordestan ExpresswayMahallati ExpresswayModares ExpresswayJenah ExpresswayNajafi Rastegar ExpresswayNavvab ExpresswayNiayesh ExpresswayNorthern Behesht-e-Zahra ExpresswayQale Morghi ExpresswayResalat ExpresswaySadr ExpresswaySaidi ExpresswaySayyad ExpresswayShahid Bakeri ExpresswayShadid Sattari ExpresswayShahid Haghani ExpresswayNouri ExpresswayTondguyan ExpresswayYadegar-e-Emam ExpresswayYasini ExpresswayZeinoddin Expressway
Freeways
Freeway 1Freeway 2Freeway 3Freeway 5Freeway 6Freeway 7Freeway 9Freeway 16Freeway 51Qom - Garmsar FreewayTehran - Pardis FreewayGhadir Freeway