Bald Mountain Pass

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Utah 150.svg
Bald Mountain Pass.jpg
SR-150
Hoogte (ft) 10,715 ft
Hoogte (m) 3.266 m
Gebergte Uinta Mountains
Verkeersintensiteit 530 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Bald Mountain Pass is een bergpas in de Amerikaanse staat Utah. De bergpas is met 3.266 meter de hoogste geasfalteerde weg van de staat.

Kenmerken

Bald Mountain Pass is een noord-zuid georiënteerde bergpas in het noordoosten van Utah, over de Uinta Mountains. De State Route 150 verbindt Kamas met Evanston in Wyoming. Beide plaatsen liggen bijna 130 kilometer uit elkaar en de bergpas is niet de kortste of snelste route tussen beide plaatsen. De bergpas is lang maar relatief eenvoudig te berijden. Het hogere deel van de pas is wel bochtig, maar niet met erg scherpe haarspeldbochten. De 3.640 meter hoge Bald Mountain kijkt over de bergpas uit. Vanaf de pashoogte heeft men een geweldig uitzicht over de omgeving, aangezien het omringende gebergte niet veel hoger is.

De bergpas is gelegen bij de samenkomst van Summit County, Duchesne County en Wasatch County, hemelsbreed 80 kilometer ten oosten van Salt Lake City. De bergpas heeft vooral belang voor toeristen en minder voor doorgaand verkeer. De bergpas wordt in de winter niet open gehouden.

Geschiedenis

State Route 150, ook wel bekend als Mirror Lake Highway, is over de Bald Mountain Pass aangelegd. Deze bergpas is vermoedelijk begin jaren '50 aangelegd, aangezien het nummer SR-150 in 1953 werd verlengd vanaf het dal ten westen van de pas naar de grens met Wyoming. Historisch gezien is het geen belangrijke bergpas voor migranten vanuit het oosten van de Verenigde Staten.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 530 voertuigen aan de westzijde van de pas, maar slechts 210 voertuigen ten noorden daarvan. Een redelijk groot aandeel zijn vermoedelijk toeristen vanuit Salt Lake City die alleen naar de pashoogte rijden en daarna weer terugrijden.

Referenties