Balinghe Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
坝陵河大桥
China G60.svg
Balinghe Bridge.jpg
Overspant Baling River
Rijstroken 2x2
Totale lengte 2.237 meter
Hoofdoverspanning 1.088 meter
Hoogte brugdek 370 meter
Openstelling 23-12-2009
Verkeersintensiteit ? mvt/etmaal
Locatie kaart

De Balinghe Bridge of Baling River Bridge is een hangbrug in China, gelegen in de regio Guizhou. De brug overspant een dal ten zuidwesten van Anshun en het brugdek ligt maarliefst 370 meter boven het dal.

Kenmerken

De Balinghe Bridge is in totaal 2.237 meter lang, inclusief een hoofdoverspanning van 1.088 meter. De hoogste pyloon is 204,5 meter hoog, het brugdek ligt echter 370 meter boven het dal. Over de brug loopt de Shankun Expressway (G60) vanaf Guiyang naar Kunming. Het dal dat de brug overspant is geen echte kloof, maar meer een diep V-vormig dal dat noord-zuid loopt. De brug loopt oost-west.

Geschiedenis

Het oorspronkelijke ontwerp van de Balinghe Bridge was een tuibrug met twee overspanningen. De middelste pyloon zou in het dal staan, waardoor de pyloon vermoedelijk meer dan 500 meter hoog zou worden, de hoogste ter wereld. Later is ook een cantilever liggerbrug overwogen, ook deze zou de hoogste ter wereld zijn als deze gebouwd zou worden. Uiteindelijk is gekozen voor een hangbrug, zodat de overspanning grotendeels in één keer gemaakt kon worden. De brug is op 23 december 2009 opengesteld voor het verkeer. Bij openstelling was het de op één na hoogste verkeersbrug ter wereld.

Referenties