Bangalore - Mysore Expressway

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Motorway.svg
Bangalore - Mysore Expressway map.png
-
Begin Bengaluru
Einde Mysore
Lengte 118 km
Route

Afslagsymbool.svg Bangalore Outer Ring Road

Tol.svg toll plaza

Afslagsymbool.svg Bangalore-Southwest

Knooppuntsymbool.svg Bangalore Ring Road

De Bengaluru - Mysuru Expressway, voorheen de Bangalore - Mysore Expressway (Hindi: बंगलौर-मैसूर द्रुतगति मार्ग), ook bekend als de Bangalore-Mysore Infrastructure Corridor of de NICE Road, is een in aanbouw zijnde expressway in India, gelegen in de staat Karnataka. De autosnelweg verbindt de grote steden Bengaluru en Mysuru en is 118 kilometer lang.

Routebeschrijving

De autosnelweg begint in de grote stad Bengaluru, op een klaverblad met de 100 Feet Ring Road, een ringweg op 7 kilometer afstand van het centrum. Het stedelijke deel tussen de 100 Feet Ring Road en de Bangalore Ring Road telt 2x2 rijstroken. Het deel daarbuiten telt 2x3 rijstroken en ligt grotendeels in de corridor van de National Highway 275. Op tal van plekken buigt de autosnelweg echter af van de oudere NH 275 en voert hier als greenfield corridor rond diverse kleine steden in de dichtbevolkte streek tussen Bengaluru en Mysuru. De autosnelweg eindigt op de ringweg van Mysuru.

Geschiedenis

De weg werd vanaf de tweede helft van de jaren '90 gepland om de regionale infrastructuur in Zuid-India te verbeteren, vooral rond de grote stad Bengaluru. Hiertoe werd het consortium Nandi Infrastructure Corridor Enterprises (NICE) opgericht.

Het deel in Bengaluru werd vanaf 2004 als greenfield corridor ontwikkeld, dit was een 12 kilometer lang traject vanaf de 100 Feet Ring Road en net voorbij de Bangalore Ring Road, dat in 2010 werd opengesteld voor het verkeer. Dit was vanaf het begin een tolweg, maar de route was voor veel verkeer niet logisch omdat het geen goede aansluiting gaf op de toenmalige State Highway 17 die tussen Bengaluru en Mysuru verliep. Deze weg werd bij de hernummering van de wegen in 2010 omgenummerd naar de National Highway 275. De omgeving van het deel in Bengaluru is in de 10 jaar na openstelling sterk verstedelijkt geraakt.

Toekomst

De tweede fase, het veel langere traject van Bengaluru tot Mysuru wordt simultaan aangelegd. Dit is deels een upgrade van de National Highway 275, maar kent ook significante tracéverleggingen en is daardoor moderner dan de meeste upgrades van national highways. De autosnelweg sluit echter niet aan op het in 2010 opengestelde deel, maar volgt de NH 275 op viaducten tot aan de Bangalore Ring Road.

De expressway is in tal van verschillende fases geopend, waarbij de volledige opening meermaals is vertraagd.[1][2][3][4][5] In augustus 2022 openden de 7 kilometer lange omlegging van Bidadi en nabij de 22 kilometer lange omlegging van Ramangara tot Channapatna. Op 25 januari 2023 opende de 10 kilometer lange bypass van Mandya.[6] Op 28 januari 2023 opende de 7 kilometer lange omlegging van Srirangapatna.[7]

Referenties

Expressways in India

Cross-country routes:

Agra - Lucknow ExpresswayAhmedabad - Vadodara ExpresswayAhmedabad - Dholera ExpresswayAmas - Darbhanga ExpresswayBundelkhand ExpresswayDelhi - Dehradun ExpresswayDelhi - Jaipur ExpresswayDelhi - Meerut ExpresswayDelhi - Mumbai ExpresswayDurgapur ExpresswayGanga ExpresswayJaipur - Kishangarh ExpresswayLucknow - Kanpur ExpresswayNagpur - Mumbai ExpresswayPathankot - Ajmer ExpresswayPurvanchal ExpresswaySurat - Chennai ExpresswayTrans-Haryana ExpresswayUpper Ganga Canal ExpresswayVaranasi - Kolkata ExpresswayYamuna Expressway


Metropolitan routes:

Airport Expressway (Mumbai)Allahabad Bypass ExpresswayAmbala - Chandigarh ExpresswayBamroli - Althan ExpresswayBangalore Airport ExpresswayBangalore Elevated TollwayBangalore - Mysore ExpresswayBangalore Ring RoadChennai Bypass ExpresswayChennai Outer Ring RoadChennai Port - Maduravoyal ExpresswayDelhi - Gurgaon ExpresswayDelhi - Noida Direct FlywayDwarka ExpresswayEastern Expressway (Mumbai)Eastern Freeway (Mumbai)Eastern Peripheral Expressway (Delhi) • Hyderabad Elevated ExpresswayHyderabad Outer Ring RoadKona ExpresswayMumbai - Nashik ExpresswayMumbai - Pune ExpresswayNoida - Greater Noida ExpresswayWestern ExpresswayWestern Freeway MumbaiWestern Peripheral Expressway (Delhi)