Bangkok

Uit Wegenwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Bangkok.jpg

Bangkok (Thai: กรุงเทพมหานคร Krung Thep Maha Nakhon) is de hoofdstad en grootste stad van Thailand. De stad telt 8.281.000 inwoners en heeft een stedelijk gebied met 14.566.000 inwoners.

Inleiding

Bangkok is centraal gelegen in Thailand, ten noorden van de Golf van Thailand, gelegen in de delta van de Chao Phraya. De gehele stad is laaggelegen, slechts enkele meters boven zeeniveau. De stad zelf is een dichtbebouwde stad met weinig stadsplanning en heeft meerdere centra. Het grootste deel van het stedelijk gebied bestaat uit laagbouw, variërend van rijtjeshuizen tot vrijstaande huizen. Het stedelijk gebied is naar buiten toe langzaam minder dichtbebouwd. Het dichtbevolkte platteland rond Bangkok is langzaam opgegaan in de stad en daardoor heeft Bangkok geen duidelijke afbakening. Het stedelijk gebied meet circa 60 bij 60 kilometer maar langs bepaalde assen is sprake van langdurige verstedelijking in de vorm van lintbebouwing. Bangkok domineert Thailand in alle opzichten. De agglomeratie Bangkok is 100 keer zo groot als Hat Yai, de grootste stad van Thailand buiten de regio Bangkok. Het is de enige mega-agglomeratie van meer dan 10 miljoen inwoners in de wereld die zo dominerend is ten opzichte van andere steden in het land. Het stedelijk gebied groeit zeer snel. Het is een relatief welvarende stad, het BNP per inwoner bedroeg $ 23.400 in 2012.

Wegennet

Het wegennet van Bangkok reflecteert het gebrek aan stedelijke planning. In de suburbs en exurbs worden veel nieuwe woningen in lintbebouwing gerealiseerd aan zijstraten van hoofdwegen. Alhoewel deze zijstraten adequaat zijn is het hoofdwegennet dat niet. Het grootste gebrek ligt in Bangkok aan het onderliggend wegennet met een significante verkeersfunctie, de stedelijke hoofdwegen. Bangkok heeft een vrij omvangrijk snelwegennet, in 2015 lagen alle snelwegen van Thailand in en rond Bangkok, resulterend in een stedelijk snelwegennet van bijna 600 kilometer. De meeste snelwegen tellen 2x3 of 2x4 rijstroken en lopen in het centrum van Bangkok op verhoogde viaducten. Bijna alle snelwegen zijn tolwegen. In de voorsteden hebben de snelwegen ook parallelwegen die nog het meeste doen denken aan de frontage roads van Texas. De hoeveelheid pick-uptrucks helpt daarbij.

Bangkok heeft een volledige ringweg, de Route 9, die 171 kilometer lang is en grotendeels 2x4 rijstroken telt behalve het noordwestelijke deel. De Route 1 is de snelweg naar het noordoosten, de Route 3 verloopt oostwaarts, parallel aan de Route 7. Routes 3 en 7 zijn twee snelwegen tussen Bangkok en Chonburi. De Route 35 verloopt zuidwestwaarts. De stedelijke viaductsnelwegen zijn de Chalong Rat Expressway, Nakhon Expressway en Sirat Expressway. Er zijn indrukwekkende knooppunten in Bangkok, evenals een aantal grote bruggen over de Chao Phraya.

Geschiedenis

Thailand profiteerde van de Vietnamoorlog, de economie bloeide sterk vanaf eind jaren '70 en de stad groeide razendsnel als stabiele investeringslocatie in Zuidoost-Azië. Eind jaren '70 begon ook de aanleg van een netwerk van snelwegen in het centrum van Bangkok, waarvan de Nakhon Expressway in 1981 als eerste werd opengesteld. De andere centrumsnelwegen openden gedurende de jaren '90 voor het verkeer, op viaducten boven het bestaande hoofdwegennet. Tevens zijn enkele radiale wegen van Bangkok destijds provisorisch ongelijkvloers gemaakt door kruispunten af te sluiten. Later zijn deze gemoderniseerd door parallelwegen aan te leggen en keermogelijkheden te realiseren in de vorm van U-bochten boven de snelweg. De ringweg van Bangkok is vanaf de jaren '90 tot in de jaren 2000 aangelegd en was in 2007 voltooid met de brug over de Chao Phraya.

Tolwegen

Op de meeste expressways en motorways in Bangkok moet tol betaald worden. De tolwegen zijn in het beheer van de Expressway Authority of Thailand (Thai: การทางพิเศษแห่งประเทศไทย).[1] Er zijn meerdere vormen van electronic toll collection, waarvan de grootste 'Easy Pass' heet. Dit is een transponder waarbij gebruikers van te voren een bedrag op moeten zetten, wat 'top up' wordt genoemd. Dit kan bij tolpoorten en convenience stores als 7-Eleven (waarvan er circa 4.000 zijn in Bangkok). Sinds 1 november 2016 zijn drie elektronische tolsystemen in Bangkok compatibel met elkaar.[2]

Congestie

In Bangkok komt enorme congestie voor. Alhoewel de snelwegen een relatief modern alignement hebben vergeleken met veel andere stadssnelwegen in Oost-Azië is het grootste probleem het gebrek aan capaciteit van het aansluitende onderliggend wegennet. Het inadequate onderliggend wegennet en de ongecontroleerde groei van het stedelijke gebied zijn hier debet aan. De snelwegen zelf hebben een relatief goede capaciteit met veelal 2x3 of 2x4 rijstroken. Met de bouw van verhoogde metrolijnen wordt gepoogd de files te verminderen maar vooralsnog heeft dit geen effect. In 2016 hadden automobilisten in Bangkok de op één na meeste vertraging ter wereld.[3]

Referenties

Flag of Thailand.svg Expressways in Thailand Flag of Thailand.svg

Route 1Route 3Route 6Route 7Route 9 - Ring BangkokRoute 31Route 35Route 338Bang Na ExpresswayBang Sue - Taling Chan ExpresswayChalong Rat ExpresswayNakhon ExpresswaySirat Expressway