Bannock Pass

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
MT-324.svg
Blank.png
SR-324
Hoogte (ft) 7,684 ft
Hoogte (m) 2.342 m
Gebergte Bitterroot Range
Verkeersintensiteit 110 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Bannock Pass is een bergpas op de grens van de Amerikaanse staten Idaho en Montana. De bergpas is 2.342 meter hoog.

Kenmerken

Bannock Pass is een noord-zuid georiënteerde bergpas en verbindt Dillon in Montana met Leadore in Idaho. Aan de zijde van Montana is de weg als de secundaire State Route 324 genummerd, aan de zijde van Idaho als de State Route 29. De bergpas is gelegen in het zuiden van de Bitterroot Range, met toppen tot 3.100 meter in de omgeving. De pashoogte is eenvoudig te bereiken en niet bijzonder bochtig. De stijging vanuit Montana is vrij geleidelijk, aan de zijde van Idaho is de afdaling steiler, het laatste deel tot Leadore verloopt door een canyon.

De omgeving van de bergpas is kaal steppelandschap. Sommige berghellingen hebben bebossing, maar de directe omgeving is open. Het is geen spectaculaire bergpas. De bergpas is van secundair belang en wordt in de winter vermoedelijk niet open gehouden.

Geschiedenis

De pas is vernoemd naar de Bannock, een stam van de Northern Paiute indianen die in de regio leven. Tussen 1909 en 1910 werd er een spoorlijn over de bergpas aangelegd, van de Gilmore and Pittsburgh Railroad. Vervoer over de spoorlijn werd in 1939 gestaakt en de spoorlijn is daarna opgebroken.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden slechts 110 voertuigen over de pas. De dichtstbijzijnde plaatsen Leadore en Dillon liggen 105 kilometer uit elkaar.

Referenties