Bar Ilan Interchange

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Kreuz symbool.png
מחלף בר-אילן

Bar Ilan Interchange

Bar Ilan Interchange.png
Kruisende wegen IL-4.svg IL-471.svg
Type half-turbine
Opengesteld 1994

Het Bar Ilan Interchange (Hebreeuws: מחלף בר-אילן) is een knooppunt in Israël, gelegen nabij Tel Aviv. Het knooppunt is vormgegeven als een compact half turbineknooppunt. Hier kruist de Route 4 de Route 471.

Naamgeving

Het knooppunt is vernoemd naar de nabijgelegen Bar Ilan University. Deze universiteit grenst direct aan het knooppunt aan de noordoostkant.

Configuratie

Het knooppunt is een compact vormgegeven half turbineknooppunt. De Route 4 vormt de doorgaande route door de oostelijke voorsteden van Tel Aviv. De Route 471 begint hier en loopt oostwaarts naar Petah Tikva. Het knooppunt ligt in stedelijk gebied op 40 meter hoogte.

Geschiedenis

Het knooppunt opende in 1994 voor het verkeer, het was destijds een afrit naar de Route 4612 en Bar Ilan University. Op 16 oktober 2007 opende de Route 471, waarbij het knooppunt alleen is aangepast met twee verbindingswegen naar de hoofdrijbanen vanaf de turbinebogen. De layout van het knooppunt is niet wezenlijk gewijzigd.

Referenties


Knooppunten in Israël

AnavaAshdodBar IlanBen ShemenDanielGanotGlilot Ma'aravGlilot MizrahHaifa DaromHolotKessemKfar SmaryahuKibbutz GaluyotMevo AyalonMorashaNesharimRishon DaromRishponSorekYigael Yadin