Basij Expressway

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Tehran-51.svg
Basij Expressway map.png
Route 51
Begin Tehran
Einde Tehran
Lengte 6 km
Route

Doran Expressway

Afslagsymbool.svg Piruzi Street

Knooppuntsymbool.svg Hejrat Expressway

Afslagsymbool.svg A'emme-ye Athar Street

Knooppuntsymbool.svg Mahallati Expressway

Afslagsymbool.svg Zam-Zam Street

Knooppuntsymbool.svg Ahang Expressway

Afslagsymbool.svg 35 Metri Valiasr Street

Knooppuntsymbool.svg Azadegan Expressway

De Basij Expressway (Farsi: بزرگراه بسیج) is een expressway in Tehran, Iran. De snelweg vormt een noord-zuidroute door het oosten van de stad en is onderdeel van de ringstructuur. De Basij Expressway heeft een lengte van 6 kilometer.

Routebeschrijving

De snelweg begint in het oosten van Tehran, en is een voortvloeisel van de Doran Expressway. De snelweg telt 2x3 rijstroken en voert zuidwaarts door dichtbebouwde woonwijken. De snelweg eindigt in het zuidoosten van de stad, waarna de Azadegan Expressway de rest van de ringstructuur langs de zuidkant van Tehran vormt.

Geschiedenis

De Basij Expressway bestond al in de jaren 90 of eerder, maar is omstreeks 2003 enigszins gemoderniseerd, waarbij gelijkvloerse aansluitingen (zonder verkeerslichten) wat vloeiender zijn gemaakt. Ook zijn er U-turns aangebracht zodat doorgaand verkeer wat de snelweg kruist, via een U-turn de weg kan kruisen.

Referenties


Flag of Iran.svgExpressways en Freeways in Iran Flag of Iran.svg

Tehran Urban Expressways
Abshenasan ExpresswayAhang ExpresswayAllameh Jafari ExpresswayAshrafi Esfahani ExpresswayKashani ExpresswayAzadegan ExpresswayBabayi ExpresswayBagheri ExpresswayBakeri ExpresswayBasij ExpresswayBehesht-e-Zahra ExpresswayBesat ExpresswayChamran ExpresswayDoran ExpresswayFath ExpresswayHakim ExpresswayHamedani ExpresswayHemmat ExpresswayImam Ali ExpresswayJalal-e-Ale Ahmad ExpresswayJavaneh ExpresswayKazemi ExpresswayKordestan ExpresswayMahallati ExpresswayModares ExpresswayJenah ExpresswayNajafi Rastegar ExpresswayNavvab ExpresswayNiayesh ExpresswayNorthern Behesht-e-Zahra ExpresswayQale Morghi ExpresswayResalat ExpresswaySadr ExpresswaySaidi ExpresswaySayyad ExpresswayShahid Bakeri ExpresswayShadid Sattari ExpresswayShahid Haghani ExpresswayNouri ExpresswayTondguyan ExpresswayYadegar-e-Emam ExpresswayYasini ExpresswayZeinoddin Expressway
Freeways
Freeway 1Freeway 2Freeway 5Freeway 7Freeway 9Freeway 16Qom - Garmsar FreewaySaveh - Hamadan FreewayTehran - Pardis FreewayTehran North FreewayGhadir Freeway