Battle Pass

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
WY-70.svg
Blank.png
SR-70
Hoogte (ft) 9,955 ft
Hoogte (m) 3.034 m
Gebergte Medicine Bow Forest
Verkeersintensiteit 90 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Battle Pass is een bergpas in de Amerikaanse staat Wyoming. De bergpas is gelegen in het zuiden van de staat en is 3.034 meter hoog.

Kenmerken

Battle Pass is een oost-west georiënteerde bergpas en onderdeel van de State Route 70 van Encampment naar Baggs. De bergpas is vrij bochtig maar heeft geen haarspeldbochten en wordt slechts incidenteel bereden. De bergpas ligt onder de boomgrens, waardoor er minder sprake is van wijds uitzicht. Echter buiten het gebergte is de omgeving boomloos. De bergen rondom de bergpas zijn tot 3.350 meter hoog en dus nauwelijks hoger dan de pashoogte.

De Battle Pass is een obscure bergpas, die geen belang heeft voor doorgaand verkeer. Het is wel de meest directe verbinding tussen de dorpen Encampment en Baggs, maar de bergpas wordt in de winter niet open gehouden vanwege het zeer geringe verkeer.

Geschiedenis

Er is weinig bekend van de geschiedenis van Battle Pass. Aangezien Wyoming vooral uit clusters van bergen bestaat in plaats van langgerekte bergketens was het eenvoudig om het gebergte te omzeilen. Doorgaand verkeer gebruikt de noordelijker gelegen Interstate 80 in Wyoming. Sinds 2012 staat de route bekend als de Battle Pass Scenic Byway.

Verkeersintensiteiten

De dichtstbijzijnde dorpen liggen 90 kilometer uit elkaar, daarom wordt de weg maar incidenteel bereden. Gemiddeld rijden 90 voertuigen per dag over de Battle Pass.

Referenties