Bayview Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Bayview Bridge
US 24.svg
Bayview Bridge.jpg
Overspant Mississippi River
Rijstroken 1x2
Totale lengte 1.374 meter
Hoofdoverspanning 274 meter
Hoogte brugdek 19 meter
Openstelling 22-08-1987
Verkeersintensiteit 10.000 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Bayview Bridge is een tuibrug in de Verenigde Staten, gelegen op de grens van de staten Illinois en Missouri bij Quincy.

Kenmerken

De Bayview Bridge overspant de Mississippi River bij Quincy in het westen van Illinois en noordoosten van Missouri. Het is ter plekke één van twee brugverbindingen over de Mississippi en heeft éénrichtingsverkeer, de brug verwerkt verkeer richting Missouri. De brug heeft een totale lengte van 1.374 met een hoofdoverspanning van 274 meter en zijoverspanningen van 134 meter.[1] De brug heeft twee H-vormige pylonen die in de rivier staan. De hoofdbrug staat grotendeels aan de kant van Illinois. Over de brug loopt de US 24 in Illinois voor verkeer richting Missouri. De brug is tolvrij.

Geschiedenis

De eerste brug op deze locatie was de Quincy Memorial Bridge uit 1928. Deze verwerkte oorspronkelijk het verkeer in beide richtingen. Vanwege het toenemende verkeer is midden jaren '80 een tweede brug gebouwd, de Bayview Bridge, die op 22 augustus 1987 werd opengesteld. Dit was één van de eerste grotere tuibruggen in de Verenigde Staten. In 2000 werd Quincy ontlast van doorgaand verkeer toen de Mark Twain Memorial Bridge van de Interstate 72 opende, ongeveer 25 kilometer stroomafwaarts.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden gecombineerd 20.000 voertuigen over beide bruggen, waarvan ongeveer de helft over de Bayview Bridge.

Referenties