Bear Lake Summit

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
US 89.svg
Bear Lake Summit.jpg
US 89
Hoogte (ft) 7,800 ft
Hoogte (m) 2.377 m
Gebergte Bear River Mountains
Verkeersintensiteit 2.000 mvt/etmaal
Locatie kaart

Bear Lake Summit is een bergpas in de Amerikaanse staat Utah. Over de 2.377 meter hoge bergpas loopt de US 89 in Utah.

Kenmerken

De Bear Lake Summit is een oost-west georiënteerde bergpas die de Bear River Mountains in het uiterste noorden van de staat kruist. De US 89 in Utah verbindt Logan in het westen met Garden City in het oosten. Bear Lake Summit ligt boven het 1.809 meter hoog gelegen Bear Lake, dat deels in Idaho ligt. De bergpas ligt op slechts 8 kilometer afstand van de grens met Idaho.

De pasroute is vrij lang, begint in het dal in de stad Logan en slingert via een mooie route door een canyon. De stijging is vrij geleidelijk, maar met name het westelijke deel is lang en vrij bochtig, alhoewel de pas geen haarspeldbochten heeft. Aan de oostzijde is de afdaling abrupter naar het Bear Lake toe. Bear Lake Summit is van het belang voor het toerisme rond het Bear Lake, en bovendien zijn er geen alternatieve routes in de buurt, waardoor de bergpas het gehele jaar open wordt gehouden.

Geschiedenis

Er is weinig bekend over de geschiedenis van Bear Lake Summit. De weg is vermoedelijk begin 19e eeuw aangelegd. Historisch gezien is het niet zo'n belangrijke pasroute, vroegere migranten over de California Trail midden 19e eeuw reisden noordelijker via Idaho.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 2.000 voertuigen over Bear Lake Summit.

Referenties