Bear Mountain Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Bear Mountain Bridge
US 6.svg
Bear Mountain Bridge.jpg
Overspant Hudson River
Rijstroken 1x2
Totale lengte 687 meter
Hoofdoverspanning 497 meter
Hoogte brugdek 47 meter
Openstelling 27-11-1924
Verkeersintensiteit 19.500 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Bear Mountain Bridge, formeel de Purple Heart Veterans Memorial Bridge, is een hangbrug in de Verenigde Staten, gelegen in de staat New York.

Kenmerken

De Bear Mountain Bridge overspant de Hudson River in heuvelachtig gebied, net ten noorden van de agglomeratie New York City, bij Peekskill. De brug is een tweestrooks hangbrug waarover de US 6 loopt. De totale lengte is 687 meter met een hoofdoverspanning van 497 meter. Het brugdek ligt 47 meter boven het water. Aan beide zijden van de brug is een voetpad.

Geschiedenis

De brug is tussen 1922 en 1924 aangelegd en werd op 27 november 1924 opengesteld voor het verkeer. Het was kortstondig de langste hangbrug ter wereld, gedurende 19 maanden totdat de Benjamin Franklin Bridge in Philadelphia in 1926 werd opengesteld. Enkele jaren daarna openden nog veel grotere hangbruggen. De brug was de eerste brug voor gemotoriseerd verkeer ten zuiden van Albany en de zuidelijkste verbinding totdat de Holland Tunnel werd geopend. De brug was de eerste jaren in het beheer van de Bear Mountain Hudson River Bridge Company en werd in 1940 overgedragen aan de New York State Bridge Authority.

Naamgeving

De brug is vernoemd naar de nabijgelegen 393 meter hoge Bear Mountain. De berg is prominent zichtbaar vanaf de brug, die aan de voet ervan gelegen is.

Op 2 oktober 2018 werd de brug officieel hernoemd als de Purple Heart Veterans Memorial Bridge.[1] Vlakbij de brug is de United States Military Academy in West Point gelegen. De Purple Heart is een militaire decoratie die in naam van de president van de Verenigde Staten wordt uitgereikt aan hen die gewond of gedood werden tijdens hun dienst in het Amerikaanse leger. De naam wordt echter aan zeer veel bruggen en wegen toegekend waardoor de naam weinig onderscheidend en generiek is.

Tol

De brug is een tolweg, in het beheer van de New York State Bridge Authority. De tol bedraagt $ 1.50 cash voor een personenauto en wordt alleen richting oosten geheven.

Verkeersintensiteiten

In 2011 reden dagelijks 19.500 voertuigen over de Bear Mountain Bridge, die daarmee aan de maximale capaciteit zit.

Referenties

Oeververbindingen over de Hudson River tussen New York City en Albany

Verrazano-Narrows BridgeLincoln TunnelHolland TunnelGeorge Washington BridgeTappan Zee BridgeBear Mountain BridgeNewburgh-Beacon BridgeMid-Hudson BridgeKingston-Rhinecliff BridgeRip Van Winkle BridgeCastleton BridgeDunn Memorial BridgePatroon Island Bridge