Behesht-e-Zahra Expressway

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Route 37
Begin Tehran
Einde Tehran
Lengte 9 km
Route

Azadegan Expressway

Northern Behesht-e-Zahra Expressway

De Behesht-e-Zahra Expressway (Farsi: بزرگراه بهشت زهرا) is een expressway in Tehran, Iran. De snelweg vormt een noord-zuidroute in het zuiden van de agglomeratie tussen de ringweg en de enorme begraafplaats Behesht-e Zahra met 1,3 miljoen graven. De snelweg is 9 kilometer lang.

Routebeschrijving

De Behesht-e-Zahra Expressway begint op een klaverblad met de Azadegan Expressway in het zuiden van Tehran. De snelweg telt 2x3 rijstroken en voert door grotendeels nog onbebouwd gebied, dat agrarisch in karakter is. Tussen begin en eindpunt zitten geen echte aansluitingen. De snelweg eindigt met een gelijkvloerse aansluiting op de Northern Behesht-e-Zahra Expressway aan de rand van de mega-begraafplaats.

Geschiedenis

De snelweg is één van de oudere van Tehran, en is al in de jaren 90 of eerder opengesteld. De snelweg verloopt parallel aan de Tehran - Qom Freeway.

Referenties


Expressways en Freeways in Iran

Tehran Urban Expressways
Abshenasan ExpresswayAhang ExpresswayAllameh Jafari ExpresswayAshrafi Esfahani ExpresswayKashani ExpresswayAzadegan ExpresswayBabayi ExpresswayBagheri ExpresswayBakeri ExpresswayBasij ExpresswayBehesht-e-Zahra ExpresswayBesat ExpresswayBorujerdi ExpresswayChamran ExpresswayDoran ExpresswayFath ExpresswayHakim ExpresswayHamedani ExpresswayHemmat ExpresswayImam Ali ExpresswayJalal-e-Ale Ahmad ExpresswayJavaneh ExpresswayKazemi ExpresswayKordestan ExpresswayMahallati ExpresswayModares ExpresswayJenah ExpresswayNajafi Rastegar ExpresswayNavvab ExpresswayNiayesh ExpresswayNorthern Behesht-e-Zahra ExpresswayQale Morghi ExpresswayResalat ExpresswaySadr ExpresswaySaidi ExpresswaySayyad ExpresswayShahid Bakeri ExpresswayShadid Sattari ExpresswayShahid Haghani ExpresswayNouri ExpresswayTondguyan ExpresswayYadegar-e-Emam ExpresswayYasini ExpresswayZeinoddin Expressway
Freeways
Freeway 1Freeway 2Freeway 3Freeway 5Freeway 6Freeway 7Freeway 9Freeway 16Freeway 51Qom - Garmsar FreewayTehran - Pardis FreewayGhadir Freeway