Ben Shemen Interchange

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Kreuz symbool.png
מחלף בן שמן

Ben Shemen Interchange

Ben Shemen Interchange.png
Kruisende wegen IL-1.svg IL-6.svg
Type hybride
Opengesteld 1981

Het Ben Shemen Interchange (Hebreeuws: מחלף בן שמן) is een knooppunt in Israël. Op het knooppunt kruisen de Route 1, Route 6 en routes 443 en 444.

Naamgeving

Het knooppunt is vernoemd naar het dorp Ben Shemen waarbij het gelegen is.

Configuratie

Het knooppunt is een hybride vorm, met een soort trompetknooppunt en twee aansluitingen als diamantaansluiting. De Route 6 vormt de doorgaande noord-zuidverbinding, de Route 1 splitst daar vanaf. Beide routes zijn ten zuiden van het knooppunt dubbelgenummerd tot het Daniel Interchange. De Route 443 is vloeiend op het knooppunt aangesloten, ook als splitsing, alhoewel de hoofdroute van de Route 443 ten zuiden van het knooppunt langs loopt.

Alle mogelijke snelwegverbindingen zijn conflictvrij. Dat geldt niet voor verkeer op de Route 443 en Route 444, waar wel alle verbindingen mogelijk zijn, maar dit deels via verkeerslichten gaat, met twee aparte aansluitingen op de Route 6 ten noorden en zuiden van het knooppunt.

Het knooppunt ligt aan de rand van heuvelland op circa 90 meter boven zeeniveau. De dichtstbijzijnde grotere stad is Lod.

Geschiedenis

Het knooppunt opende in 1981 voor het verkeer, destijds alleen tussen de Route 1 en Route 443. Tussen 1996 en 2002 is de Route 6 in dit gebied aangelegd. Deze opende in oktober 2002 voor het verkeer, waarmee er feitelijk sprake was van een knooppunt tussen twee autosnelwegen. De Route 1/6 ten zuiden van het knooppunt is toen ook naar 2x4 rijstroken verbreed.

Referenties


Knooppunten in Israël

AnavaAshdodBar IlanBen ShemenDanielGanotGlilot Ma'aravGlilot MizrahHaifa DaromHolotKessemKfar SmaryahuKibbutz GaluyotMevo AyalonMorashaNesharimRishon DaromRishponSorekYigael Yadin