Ben Williamson Memorial Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Ben Williamson Memorial Bridge

12th Street Bridge

Blank.png
Ashland bridges.jpg
Overspant Ohio River
Rijstroken 1x2
Totale lengte 693 meter
Hoofdoverspanning 225 meter
Hoogte brugdek ? meter
Openstelling 1930
Verkeersintensiteit 13.600 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Ben Williamson Memorial Bridge, ook bekend als de 12th Street Bridge is een cantileverbrug in de Verenigde Staten, gelegen op de grens van de staten Kentucky en Ohio. De brug overspant de Ohio River bij Ashland, Kentucky.

Kenmerken

De Ben Williamson Memorial Bridge is een stalen cantileverbrug met een totale lengte van 693 meter en een hoofdoverspanning van 225 meter. Het brugdek is 6,7 meter breed en heeft twee rijstroken. Het is een éénrichtingsbrug voor verkeer vanaf Ohio naar Kentucky. Minder dan 50 meter naast deze brug staat de Simeon Willis Memorial Bridge die verkeer in de andere richting verwerkt. De Ben Williamson Memorial Bridge is smaller dan de Simeon Willis Memorial Bridge. De brug geeft toegang naar 12th Street in de stad Ashland en kruist naast de Ohio River ook Greenup Avenue (US 23/60) in Ashland, een spoorlijn aan zowel de kant van Kentucky als Ohio, en één rijbaan van de US 52 in Ohio. De brug is tolvrij.

Geschiedenis

De eerste brug over de Ohio River tussen Parkersburg en Cincinnati was de Ironton-Russell Bridge die in 1922 opende, ruim 6 kilometer stroomafwaarts van de Ben Williamson Memorial Bridge. Indertijd waren er twee steden van vergelijkbare omvang aan de Ohio River, Ironton, Ohio en Ashland, Kentucky. Destijds werd gekozen de eerste brug bij Ironton te bouwen. De Ben Williamson Memorial Bridge brug is eind jaren '20 gebouwd en opende in 1930 voor het verkeer.[1] Het was oorspronkelijk een brug voor twee richtingen, in 1985 opende de naastgelegen Simeon Willis Memorial Bridge (13th Street Bridge) waardoor de capaciteit verdubbeld werd.

Naamgeving

De brug is vernoemd naar Ben M. Williamson (1864-1941), een Amerikaans senator uit Kentucky. Hij was slechts 3 maanden een senator, tussen 1 december 1930 en 3 maart 1931. Hij had een bouwmarkt in Ashland, Kentucky vanaf 1924. Hij overleed in Cincinnati maar is begraven in Ashland.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks maken 13.600 voertuigen van de smalle brug gebruik, die daarmee relatief druk is.

Zie ook

Referenties