Benicia-Martinez Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Benicia-Martinez Bridge
I-680.svg
Benicia-Martinez Bridge.jpg
Overspant Carquinez Strait
Rijstroken 4+5
Totale lengte 2.736 meter
Hoofdoverspanning 161 meter
Hoogte brugdek 42 meter
Openstelling 1962 / 2007
Verkeersintensiteit 102.000 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Benicia-Martinez Bridge is een dubbele vakwerkbrug en een liggerbrug in de Verenigde Staten, gelegen in de staat California in het San Francisco Bay Area.

Kenmerken

De verbinding bestaat uit twee bruggen van de Interstate 680 in California en een spoorbrug. De brug verbinding heeft in totaal 4+5 rijstroken en op het oog vanuit een auto zijn beide bruggen identiek. De westelijke brug voor verkeer richting zuiden is echter een vakwerkbrug met 4 rijstroken, de vakwerkstructuur zit echter onder het brugdek. De oostelijke brug voor verkeer richting noorden is een kokerliggerbrug met 5 rijstroken. De spoorbrug is een traditionele vakwerkbrug. De verbinding is 2.736 meter lang en overspant de Carquinez Strait tussen Benicia en Martinez, twee voorsteden van de regio San Francisco. Het is één van twee grote oeververbindingen over de Carquinez Strait, 9 kilometer naar het westen staat de Carquinez Bridge. De vrije doorvaart onder de bruggen is 42 meter.

Geschiedenis

Oorspronkelijk ging het noord-zuidverkeer in de regio wat westelijker via de Carquinez Bridge, dus op deze locatie tussen Benicia en Martinez werd in eerste instantie alleen een spoorbrug gebouwd, die in 1930 werd opengesteld. De verkeersbrug opende in 1962 en werd in eerste instantie met 2x2 rijstroken in beide richtingen gebruikt. De aanleg kostte $ 25 miljoen. De brug raakte met de ontwikkeling van nieuwe voorsteden en werkcentra langs de I-680 overbelast, waarna begin jaren 2000 een nieuwe brug gebouwd is voor verkeer richting noorden. Deze nieuwe brug opende op 25 augustus 2007 voor het verkeer. De nieuwe brug kostte $ 1,3 miljard, inclusief de ombouw van de brug uit 1962 en een seismische retrofit. Het project liep fikse vertraging op en kostte uiteindelijk meer dan 4 keer zoveel als begroot.

Verkeersintensiteiten

In 2010 reden dagelijks 102.000 voertuigen over de brugverbinding. Deze is daarmee niet overbelast.

Tol

Alleen op de brug richting noorden wordt tol geheven. De tolheffing is $ 5 cash of met FasTrak en $ 2.50 voor carpoolers.

Referenties


Bruggen in het San Francisco Bay Area

Antioch BridgeBenicia-Martinez BridgeCarquinez BridgeDumbarton BridgeGolden Gate BridgeRichmond-San Rafael BridgeSan Francisco-Oakland Bay BridgeSan Mateo Bridge