Bewegwijzering in Mexico

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Mexico road sign 145D-150D.svg

Dit artikel gaat over bewegwijzering in Mexico.

Systeem

Een splitsingswegwijzer bij Campeche.

Kleuren

Wegwijzers zijn in Mexico groen, ongeacht de wegklasse.

Doelen

De bestemmingen op de bewegwijzering zijn doorgaans de grotere steden, al naar het gelang van de context van de weg. De hoofdstad Mexico City wordt vaak aangegeven als MEXICO of MEXICO D.F. Accenten worden op de bewegwijzering meestal niet aangegeven.

De term 'retorno' wordt ook veel gebruikt, dit is geen plaatsnaam, maar een mogelijkheid om te keren via een U-turn of klaverblad.

Op sommige plekken wordt voor één afrit een serie wegwijzers geplaatst met daarop telkens andere bestemmingen. Dit kan tot verwarring leiden.

Layout

Bewegwijzering op de Libramiento de Campeche.
Carretera federal 180 Tabasco - Veracurz.jpg

De Mexicaanse bewegwijzering is eenvoudig en weinig ontwikkeld. Er wordt op snelwegen en belangrijke hoofdwegen meestal gewerkt met grote wegwijzers op een portaal of mast met daarop één of twee bestemmingen in hoofdletters met een grote dikke pijl, eventueel vergezeld van wegnummer. De bestemmingen zijn vaak in erg groot schrift geschreven, vaak is dat ook nodig omdat wegwijzers soms ver achter het splitsingspunt staan. Soms moeten wegwijzers meerdere honderden meters van te voren te lezen zijn. Met name in ongunstige omstandigheden, zoals bij neerslag, mist of in de nacht is het lezen van de bewegwijzering soms lastig, met name op beslissingspunten omdat (vooral op het onderliggend wegennet) beslispunten niet van te voren aangekondigd worden.

Vorkborden worden soms gebruikt, maar niet altijd. Deze zijn eenvoudig. Afstanden tot beslissingspunten worden lang niet altijd weergegeven. Soms staat er wel een afstand aangegeven, bijvoorbeeld de tekst 'salida 500 m'.

Wegnummers

De wegnummers van de carreteras federales staan doorgaans aangegeven, alhoewel het vaak voorkomt dat wegnummers diverse parallelle routes volgen. Veel wegen zijn in de loop der jaren gebypasst door een autopista of supercarretera, als er tol wordt geheven wordt de suffix "D" achter het nummer geschreven, op een schild onder het nummer. Het komt echter vaak voor dat indirecte wegnummers als direct wegnummer wordt aangegeven, en dat alleen de bestemmingen op de wegwijzers onderscheidend zijn. Ook komt het voor dat op sommige minder belangrijke carreteras federals alleen indirecte wegnummers gebruikt worden, en het directe wegnummer nergens te vinden is. Ook komt het soms voor dat routes met verschillende wegnummers worden aangegeven vanaf verschillende aanrijrichtingen. Dit maakt de wegnummering niet heel betrouwbaar.

Carreteras federales gebruiken wegnummerschildjes met bovenaan de tekst MEXICO. Voor wegnummerschilden van staatswegen wordt de naam van de staat (of afkorting als de naam lang is) gebruikt. Echter het schild van de staat México ziet er hetzelfde uit als het schild van een carretera federal, beiden hebben de tekst MEXICO.

Tolwegen

Tolwegen worden aangegeven met een apart wegnummer, namelijk met het nummer en de suffix "D" in het klein eronder. Tevens wordt de bestemming begeleid met de tekst 'Cuota'. De term 'cuota' wordt soms ook aangegeven in een wit vlak. De term 'peaje' zoals in sommige andere Spaanstalige landen wordt in Mexico niet gebruikt.

Modernisatie

De bewegwijzering in Mexico is verouderd en voldoet niet bij complexe situaties. In de stad Monterrey in de staat Nuevo León is in 2007 gestart met een nieuwe stijl bewegwijzering, dit wordt het Programa de modernización de señales viales genoemd.[1] Hierbij zijn belangrijke stadswegen genummerd. Even nummers lopen oost-west en oneven nummers noord-zuid. Driecijferige nummers eindigend op een 0 zijn ringwegen. Dit was de eerste bewegwijzering met alfanummerieke nummers in Mexico, en ook de eerste bewegwijzering die geen kapitaalschrift gebruikt.

Referenties