Bhutan

Uit Wegenwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Flag of Bhutan.png
འབྲུག་ཡུལ་ - drug yul
Bhutan.png
Hoofdstad Thimpu
Oppervlakte 38.816 km²
Inwonertal 798.000
Lengte wegennet 4.990 km
Lengte snelwegennet 0 km
Eerste snelweg nvt
Benaming snelweg nvt
Verkeer rijdt links
Nummerplaatcode BHT

Bhutan (འབྲུག་ཡུལ་, Druk Yul) is een klein land in Azië. Het land is ongeveer even groot als Nederland en telt bijna 800.000 inwoners. De hoofdstad is Thimpu.

Inleiding

Geografie

Bhutan is een kleine binnenstaat in de oostelijke Himalaya, ingeklemd tussen China in het noorden en India in het zuiden. Het land meet 330 kilometer van west naar oost en 140 kilometer van noord naar zuid. De bergen van de Himalaya domineren Bhutan, het zuiden ligt lager en het noorden hoger, maar het land heeft geen grote vlakke gebieden of brede valleien. Grote delen van het land bestaan uit moeilijk toegankelijk terrein. Het hoogste punt van Bhutan is de 7.570 meter hoge Gangkhar Puensum. De grens met China wordt gevormd door bergketens met tal van toppen tussen 6.000 en 7.000 meter of meer. De zuidrand van Bhutan wordt gevormd door de vallei van de Brahmaputra en ligt deels op minder dan 300 meter hoogte, maar omvat geen grotere landoppervlaktes aan de kant van Bhutan. Het land watert volledig af naar de Brahmaputra.

Het klimaat van Bhutan varieert naar gelang de hoogte. Het lager gelegen zuiden heeft een tropisch klimaat, het midden heeft een gematigder klimaat en het noorden een alpien klimaat. De gemiddelde maximumtemperatuur in de op 2.320 meter hoogte gelegen hoofdstad Thimphu varieert van 12°C in januari tot 25°C in juli. Het zuiden heeft hogere temperaturen, het noorden is vergletsjerd. De boomgrens ligt in het noorden op circa 4.000 meter.

Demografie

Bhutan heeft een procentueel snelgroeiende bevolking, maar in absolute aantallen is het een dunbevolkt land. Het inwonertal groeide van circa 200.000 rond 1950 tot ruim 500.000 in de jaren '90 en bijna 800.000 in 2016. De hoofdstad Thimpu telt 115.000 inwoners, dit is de enige grotere stad in Bhutan, er zijn verder slechts twee plaatsen met meer dan 10.000 inwoners en maar 10 plaatsen met meer dan 5.000 inwoners. De cultuur van Bhutan is sterk verweven met dat van Tibet. De nationale taal is het Bhutanees, een Tibetaanse taal, dat een afwijkend schrift heeft, het Chhokey. In Bhutan wordt het Nepalees ook gesproken als buitenlandse taal.

Economie

Bhutan is een laagontwikkeld land dat nog grotendeels afhankelijk van de landbouw. De landbouw is kleinschalig en vooral om in de eigen voedsel te voorzien. Enkele stuwdammen zorgen voor elektriciteitsopwekking, waarbij Bhutan elektriciteit exporteert naar India. Dit omvat bijna 50% van de export van het land. Het land heeft potentiële grondstoffen maar deze worden bijna niet geëxploiteerd. Het toerisme speelt een beperkte rol, de overheid heft een hoge belasting op hotelovernachtingen om massa-toerisme te voorkomen. De beperkte infrastructuur en zeer tijdrovende verbindingen tussen de weinige grotere plaatsen vormen een drempel voor de ontwikkeling van een moderne economie.

Geschiedenis

Bhutan is in de geschiedenis nooit gekoloniseerd geweest en heeft daarom een eigen boeddhistische cultuur ontwikkeld. Vanwege het terrein lag het land altijd buiten de belangrijke handelsroutes. De geïsoleerde ligging en moeilijk toegankelijke terrein zorgde voor een unieke Bhutanese cultuur die lang weinig uitwisseling had met andere culturen. Bhutan is vanaf de 20e eeuw meer op India gericht geweest om tegenwicht te bieden tegen China, met wie het grensdisputen heeft. Bhutan was oorspronkelijk een absolute monarchie, maar ging in 2008 over op een ceremoniële monarchie en hield voor het eerst verkiezingen.

Wegennet

Het wegennet van Bhutan.

Bhutan heeft een versnipperd wegennet van circa 5.000 kilometer lengte. Oost-westverkeer is lastig vanwege de bergruggen, die noord-zuid zijn gelegen. In 1962 is begonnen met een oost-westroute die slechts 2,5 meter breed is voor verkeer in beide richtingen. Reizen over land kan een tijdrovende zaak zijn en wordt niet veilig geacht vanwege de steile afgronden en gebrek aan wegbeveiliging. De meeste verharde wegen in Bhutan zijn erg smal, alhoewel er een begin is gemaakt om de weg van Thimpu naar India over een breder tracé aan te leggen, met één rijstrook per richting. Er zijn geen autosnelwegen in Bhutan. Er is wel een 2x2 weg in Thimpu.[1] Er zijn wat grensovergangen met India, maar geen met China. Wel loopt de Chinese provinciale weg S204 door een betwiste grensstreek, maar er is geen aansluiting richting de rest van Bhutan. Nog geen 10 kilometer ten westen van Bhutan is een 4.310 meter hoge verharde bergpas tussen India en China.

Sneeuwval zorgt in de winter vaak voor moeilijke rij-omstandigheden. In het regenseizoen zijn landverschuivingen geen onbekend fenomeen, wegen zijn dan soms langere tijd onderbroken met weinig of geen alternatieven. Het wegennet van Bhutan is niet geschikt voor grote, zware vrachtauto's. De wegen zijn extreem bochtig, smal en steil. De meeste vracht wordt daarom op kleine vrachtauto's tot 8 à 10 ton vervoerd.

Het wegbeheer is in het westen en oosten van Bhutan een taak van de Indiase Border Roads Organisation, een onderdeel van het Indiase ministerie van defensie. De wegen in het centrale deel van Bhutan worden beheerd door het Department of Roads.

Geschiedenis

Tot midden 20e eeuw had Bhutan geen echte wegen. Men reisde op ezels of te voet. De bouw van wegen begon in de jaren '60 als onderdeel van het eerste ontwikkelingsplan. De eerste geasfalteerde weg opende in 1962. De eerste weg was een verbinding vanaf de grens met India tot Thimpu, met deze weg kon de reistijd gereduceerd worden van 6 dagen per ezel tot 6 uur per auto. Dit was naar westerse maatstaven nog steeds een enorme reistijd omdat de afstand tussen Thimpu en de grens met India hemelsbreed maar 70 kilometer bedraagt. De weg is met steun van India aangelegd. De bouw van wegen ging in die tijd grotendeels met de hand. Bhutan zelf had geen mankracht om wegen te bouwen, daarom werden Indiërs en Nepalezen ingehuurd voor de bouw van wegen. Tegen midden jaren '70 was er zo'n 1.500 kilometer weg aangelegd. In 1989 besloeg het wegennet circa 2.300 kilometer, waarvan bijna 1.800 kilometer was verhard en 1.400 kilometer als een national highway werd geclassificeerd.

In de periode 2003-2004 is een 6 kilometer lange dubbelbaans weg met 2x2 rijstroken aangelegd in de bebouwde kom van Thimpu. Dit was de eerste vierstrooks weg van Bhutan. Het wordt soms een expressway genoemd, maar de weg heeft geen ongelijkvloerse kruisingen. Tussen 2014 en 2017 zijn aanzienlijke delen van de oost-westroute verbreed om het makkelijker te maken dat tegenverkeer elkaar kan passeren zonder bijna tot stilstand te moeten komen.

Wegnummering

Het is onduidelijk of er een wegnummering is. Kilometerpalen geven een prefix SL aan, maar er is amper bewegwijzering.[2]

Asian Highways

Asian Highways in Bhutan

AH48


Referenties

Wegen van Azië

AfghanistanArmeniëAzerbeidzjanBahrainBangladeshBhutanBruneiCambodjaChinaCyprusFilippijnenGeorgiëIndiaIndonesiëIrakIranIsraëlJapanJordaniëKazachstanKoeweitKyrgyzstanLaosLibanonMaleisiëMaledivenMongoliëMyanmarNepalNoord-KoreaOmanOost-TimorPakistanPalestijnse gebiedenQatarRuslandSaudi-ArabiëSingaporeSri LankaSyriëTaiwanTadzjikistanThailandTurkijeTurkmenistanUzbekistanVerenigde Arabische EmiratenVietnamYemenZuid-Korea